Nyt on 30kg täynnä. Säännölliset punnitukset loppuvat tähän. Koiraa on hankala punnita tavallisella henkilövaakalla. Ehkä toisinaan kuitenkin vielä yritän jollain konstin saada punnittua.

Ronja kasvaa hurjaa vauhtia. Aika menee niin nopeasti. Meillä vaan odotetaan maanantaita, kun pentukoulu alkaa. Sinne on tulossa yhteensä 6 koiraa... sitä odotellessa pari kuvaa Ronsusta...taitaa olla otettu ensimmäisinä päivinä kun meille tuli.

1883833.jpg
Pöllähtäneen näköinen pentu. "Mitä-missä-milloin"-ilme.

1883836.jpg
Auto ei ole käynnissä. Koira istui auton vieressä ja juuri kun olin nappaamassa kuvaa käänsi kuononsa pakoputkeen. Eli kyse ei ole siitä, että olisi ajatellut päättää päivänsä hyvin nuorena.

Pentukoulua odotellessa ollaan käväisty pari kertaa koirapuistossa. Ekalla kerralla siellä oli vähemmän koiria ja oli hauskaa. Toisella kerralla meno oli hurjempaa, kun koiria oli lähes kymmenen, eikä me sitten kauaa oltukkaan. Ihan mukavia paikkoja. Kokemuksen positiivisuus riippuu paljolti siitä millaisia koiria (JA IHMISIÄ) sattuu paikalla olemaan. Aika hurjalta tuntui itsestänikin kun suuri lintukoira hyppi minun ja pojan edessä tasajalkaa ja haukkua louskutti kovaan ääneen tuijottaen meitä. Omistajan mukaan se tekee kaikille noin kenellä on hattu tai huppu päässä. Itse tuntisin itseni hieman vaivaantuneeksi jos oma suuri koirani tekisi noin vieraille ihmisille, kun kyseessä ei ole edes oma piha vaan yleinen koirapuisto. No tapansa kullakin.

Ei tällä erää ihmeempiä. Juustokakkua pitää mennä syömään. On muuten ihan älyttömän hyvä ohje. Laitanpa sen tähän, jos joku innostuu...

APPELSIINIJUUSTOKAKKU

(vatkain, kulho, irtopohjavuoka)
* vanilla, vaahtoutuvaa vanilijakastiketta tms 2-2,5dl (myös vispikerma käy)
* tuorejuustoa (appelsiininmakuista) 1prk (200g?)
* appelsiinimarmelaadia (jos et löydä appelsiinituorejuustoa ja otat maustamatonta tuorejuustoa) 2-6rkl
* liivattelehtiä 4kpl
* Keksejä n.2pötkyläpakettia (itse olen kokeillut Digestivveä, kaurakeksejä ja Dominoa)
* hieman margariinia.

1. Murenna keksit suttunuijalla
2. Lisää keksimurujen sekaan rasvaa niin paljon että saat siitä lähes kiinteän "taikina"-möykyn.
3. Tasoittele keksitaikina irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin.
4. Laita liivatelehdet kattilaan kylmään veteen, niin että reilusti peittyvät.
5. Vatkaa vanilijavispi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mahd. marmelaadi.
6. Ota liivatelehtikattilasta pois lähes kaikki vesi, jätä ihan pieni tilkka ja kuumenna levyä sen verran, että liukenevat.
7.Sekoita liivatelehtineste ohuena nauhana täytteen sekaan.
8. Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte sen päälle.
9. Laita jääkaappiin 1-2h ja syö ja nauti.