Ronja on jo iso tyttö. Painoa oli tulla humpsahtanut viikossa vähän ali kolme kiloa. Tosin siinä on reilu viikko. Ja vielä tärkeämpää huomioida, että tuo vaaka ei ole maailman tarkin yksilö. Tuntuu, että välillä heittelee omaakin painoa minne sattuu ja viiden minsan päästä saattaa antaa eri arvon. Saatikka silloin kun pitää alati liikkuvaa ja toisinaan jopa rimpuilevaa koiraa sylissä. Kolme kiloa viikossa on hurja määrä. Mikäli tahti jatkuu, pitänee miettiä ruokavaliota. Hassuinta on, että koira on syönyt kuten ennenkin.

Ronja on viihtynyt hyvin tuolla ulkoaitauksessa nyt kun on ollut hyvät kelitkin. Osaa hienosti etsiä varjoisen paikan jos on liian kuumaa. Alussa aitauksessa yksinolo oli yhtä haukkumista. Oli todella vaikea olla menemättä kun toinen vain ulisi ja haukkui ikävissään. Ei kyse ollut alussa pitkistä ajoista, eikä vieläkään. Tyttö on alkanut yhä enemmän keksiä omaa tekemistä, ilman ihmistä. Tosin illalla edelleen riehunta ja pureminen jatkuu. Eilen kyllä meni jo viimeinen puoli tuntia ennen nukahtamista oman maton ja peiton kanssa pyöriskelyyn ja kiehnäämiseen.

Toissayönä saatiin kunnon yöunetkin. Mentiin kymmeneltä nukumaan, myös Ronja ja herättiin vasta puoli seitsemältä. Ronja osaa hienosti pyytää ulos silloin kun hätä. Tulee sängyn viereen seisomaan ja vikisee tai sitten istuu ovella ja tuijottaa kahvaa. Jälkimmäinen keino ei tietenkään auta silloin jos ollaan nukkumassa. Viime yönä meni yhteentoista, ennen kuin nukahti. Sitten tulikin jo kahdelta pyytämään pihalle. Aina olen käyttänyt yölläkin jos on pyytänyt mutta nyt sanoin, että nyt nukutaan. Ei tullut pissoja lattialle ja puol seittemän vasta mentiin sitten ulos.

Ronja kävi uimassakin. Tai kahlaamassa. Ei ole vesi ihan itsestäänselvä elementti tälle tytölle. :)

1720701.jpg
Mua ei sitten pätkääkään kiinnosta märkä vesi. Täällä rantahiekassa on paljon parempia hajuja.

1720703.jpg
No okei. Voin mä vähän sinne päin katsoa, jos haluatte.

1720702.jpg
Ei sittenkään, muutin mieleni, en halua....

1720704.jpg
No okei...en mä mikään pelkuri ole. Tottakai mä uskallan ihan itsekkin.

1720706.jpg
Muutin mieleni päästäkää rantaan. Varmasti jotain merihirviöitä oli tuolla....

1720707.jpg
Rohkea rokan syö. Tämän pisemmälle en tällä kertaa tule. Tämä viilentää jo mukavasti.