Tyttö on kasvanut hienosti ja sopusuhtaisesti. Ainakin omasta mielestäni.
Kaunistuu päivä päivältä. Päälaki on punertunut selvästi ja selkään tullut tumma raita. Mustia karvoja on myös jonkin verran selässä. Tai no ainakin mustia karvanpäitä. Vauhti on edelleen... no vauhdikasta. Ainakin iltaisin.

Aamulla herätään kuuden maissa, vielä kun keli on hyvä, syödään aamupala aitauksessa ja sitten mennään sisälle. Pitkät aamupäiväpäikkärit ja tunti pari hereillä ja pitkät iltapäiväpäikkärit. Sitten heräillään kolmen neljän välillä ja leikitään koko ilta kunnes nukkumaan mennään kymmenen tai yhdentoista aikoihin. ihan hyvä rytmi ajatellen sitä, että ensi viikolla alkaa koulut ja koira saa olla yksin kotona päivät kuitenkin.

Muutama kuva on taas napsittu.

1802319.jpg
Muistatteko paahtoleipämainoksen, jossa muksut jättivät kuoret syömättä?
iskulause oli; fiksuja lapsia, osaavat keskittyä oleelliseen.
Mulla oli keittiön puu-uunin päällä kaneille kuivumassa leipiä, joista osa oli sitten jäänyt aika reunalle. Ronja ei voinut vastustaa kiusausta vaan nappasi ja söi. Tämä jäi jäljelle.
Fiksu lapsi - osaa keskittyä oleelliseen.

1802321.jpg
Myös äipän sandaalit ovat oikein makoisa välipala. No kyllä kaikki kengät kelpaavat mitä vain annetaan. No ei vaan - ei mitään anneta mutta aina niitä kummasti löytyy koiran suusta. Näillä nyt ei ole niin väliä, joten sai maistella sen aikaa, että kuvan nappasin. tietäähän tuo, ettei kengät ole sallittuja leluja.

1802325.jpg
Viikonloppuna käytiin Seitsemisessä (kansallispuisto) ja vauhtia riitti. Ihmisiin suoilma vaikuttaa väsyttävästi, mutta koira ainakin sekosi täysin. Juoksusta ei meinannut loppua tulla. Välillä oli pakko laittaa remmiin kiinni rauhoittumaan kun oli jo liiankin kivaa rämpiä suossa ravassa. Olihan siellä kuiviakin paikkoja kuten kuvasta näkyy.

1802326.jpg
Kuka on laittanut tuollaisia kummallisia laudanpätkiä tänne. Haittaavat selvästi liikkumista. paljon mukavampi kävellä vieressä kun vesi tirisee kivasti varpaiden välissä.

1802329.jpg
Kyllä se kävely ( tai juoksu lähinnä) onnistui sitten pitkospuillakin. Maastossa huomaa nyt selvästi kuinka Ronjan tasapaino on kehittynyt. Ennen se mätkähti pienestäkin kuopasta rähmälleen. Nyt tuntuu ettei mikään vauhti ole niin hurja, ettei se pysyisi pystyssä epätasaisessakin maastossa.

1802332.jpg
Tässä rauhoitutaan. Kuvassa näkyy nyt selvästi tuo tummentunut selkä, josta pentukarva on alkanut lähtemään. Ja mukava musta hännänpää. Raita hännän yläosassa on jo hieman haalentunut.

1802334.jpg
Ja vielä lopuksi. Tässä se on... pystykorvainen leonberg läheisessä kotimetsässä eilen.
Tälläisen otuksen tapasin. Oli vaan niin pirun nopea, etten kerinnyt tarkkaa kuvaa saamaan.
Taitaa olla jokin villiintynyt lajike. Painoa arvelisin olevan n. 24kg. Suhahteli ohitse molempiin suuntiin monta kertaa. Välillä juoksi pois polulta katsomaan, onko muurahaispesässä kaikki hyvin, nappasi maasta kävyn ja jatkoi menoaan. Minne lie juossut tuo pystykorvainen leonberg. Kotiin meille tuli ihan tavallinen lurppakorvainen, joka olikin valmista kamaa nukkumaan.

Mistähän sitä itselleenkin saisi tuollaisen määrän energiaa. Myydäänköhän sitä jossain....