1250703270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen aloin taas ihmetellä kun ruoka ei maistu. Sama pöperö kipossa aamusta iltaan. Mielellään söisi kyllä jugurttia ja vaikkapa pullaa, muttei mitään ruokaa. Mutta kaikki mitä ihmisillä on kiinnostaisi. No tänään söi jo sitten iltapalaa pikkusen.

Samoin on rauhaton. Kiertelee ja vikisee. Kyhnää kyljessä ja yhtäkkiä innostuu leikkimään.

Eilen selasin kalenteria taakseppäin ja kun taas oikein lasken niin edellisen juoksun loppumisesta on taas kulunut 8 viikkoa. Liittynee käytös hormoonitoimintaan. Onneksi mitään suurempia valeraskauden oireita ei ole. On kiltisti päivän kotona odottamassa eikä pengo sohvastaan sisuksia ylös. Ihan samanlainen oli viimeksikin. Hassu likka.

Tänään oli BH-treeniä. Käytiin raviradan takana harjun päällä kävelemässä ekaksi 40min lenkki, jotta suurin into purkaantuisi. Treeneissä otettiin seuraamista (joka ei vieläkään suju mielestäni kovin reippaasti), liikkeestä istumista ja paikallaan oloa. Ai niin ja kokeiltiin PK-hyppyäkin.

Seuraaminen oli vätystelyä. Makupaloilla sain tulemaan kun oikein suullisesti höösäsin ja hössötin koiralle, annoin palkan heti kun tuli oikeaan kohtaan ja heti sen jälkeen pysähdys ja koira istui sivulle. Siitä heti samantien liikkeelle uudestaan. Tätä toisteltiin ja silloin pääsi rinnalle hyvin, mutta heti jos matka pitenee niin jätättää.

Liikkeestä istuu hyvin. Taitava tyttö. Hieman joudun käyttään kättä apuna, mutta siitä pitäisi pikkuhiljaa pyrkiä pois. Paikallaan makuu sujui hienosti, tosin en kovin kaukana ollut enkä montaa minuuttia ja välillä kävin palkkaamassa...mutta pysyi kuitenkin ja se on pääasia.

Kolme hyppyä otettiin. Koira hyppäsi hienosti. On taidettu muutaman kerran kokeilla aiemmin, muttei varsinaisesti harjoiteltu ole. Esteen toiselle puolelle vietiin kippo jossa palkkaa. Sitten kierrettiin toiselle puolelle nokka kippoa kohti ja koira sivulle istumaan. Siitä käsky hyppy ja yli meni. Yhdellä kerralla kiersi esteen, jolloin toisella puolen ollut avustaja-Eija nappasi kipon pois ja palkkaa ei tullut. iIman narua kun kokeiltiin niin heti on sellaisia elkeitä, että hahaa - nappaan äkkiä hypyn jälkeen palkan ja lähden äippää karkuun. Suunnitelma ei onnistunut kun ehdin napata kaulapannasta kiinni.

Ollaan kovasti Sarin kanssa odoteltu, että porukkaa alkaisi pikkuhiljaa ilmoittautumnaan ensi viikon sunnuntaina pidettävälle leolenkille Tampereelle, mutta kovin on sulkeunutta jengiä. Leolenkki järjestetään tosiaankin koirien takia ja kaikki leot ovat tervetulleita riippumatta kuka ne omistaa, mistä kennelistä ne ovat tai onko pärjännyt näyttelyissä tai mitään muutakaan. Pikkuisen on sellanen kutina, että kaikissa rotukoirapiireissä ihmisille tulee vuosien varrella kaikenlaisia erimielisyyksiä koira-asioista, että olisko tässä nyt kysymys jostain sellasesta, että "mä en mee jos se tulee"? Mikäli näin on niin voin vakuuttaa, että KAIKKI ovat tervetulleita ja KUKAAN ei riitele kenenkään kanssa ja sitä paitsi me olemme Sarin kanssa molemmat niin uusia leopiirissä kuitenkin, ettemme edes oikeastaan tunne ketään eli ei tiedetä mitään kenenkään taustoista, eikä oikeastaan halutakkaan tietää. Pääasia on, että saataisiin kehitettyä jotain mukavaa ja leomaista toimintaa. Eli kaikki mukaan. (jkmakkonen(@)gmail.com) poista siis sulut.