Yskiminen on vähentynyt paljon. Välillä kun innostuu, niin pari kertaa köhäsee vielä. Hengittäessä vähän rohisee, ihan kuin kuorsaisi, mutta lääkärireissua ei ole vielä tarvittu. Koira on väsyneempi kuin tavallisesti, mutta lenkillä taas ihan nnormaali. Siis meidän lenkit on ollut nyt 200m pikkukävelyitä.

Toissapäivänä vein koiran illalla aitaukseen iltapisulle. Mene pisulle, sanoin. Koira otti valtavat spurtit ja juoksi aitauksen kaksi kertaa ympäri niin lujaa kuin kintuista lähti ja pysähtyi sitten portille. Katsoi minua kuin kysyen: oliko hyvä, näinkö piti tehdä. Kehoitin uudestaan menemään pisulle ja koira veti seuraavat kaksi ympyrää satasta. Vähän köhi,mutta ihan selkeesti sillä on kova halu ja tarve liikkua vähän enemmän.

Eilen kävelin sen kanssa pikkusen matkaa hiekkatietä. Vastaan tuli sellainen koira, joka me kesällä pentuna nähtiin. Ronja olisi halunnut mennä haistelemaan, mutta otin tiukan otteen ja etenimme tien toista reunaa. Mitään makupaloja ei tietenkään ollut mukana. Ronja oikien rähähti koiralle kun mentiin ohi kun ei päässyt luokse. Nyt kun se on ollut kohta viikon eristyksessä muista koirista, alkaa sitä selvästi ahdistaa tilanne.

Eiköhän tuo tuosta pikkuhiljaa ala toipumaan. Ruoka maittaa jotenkin. Ainakin maksalaatikko. Lisäksi saa edelleen valkosipulia ja monivitamiineja.