Nyt on kolmas päivä kun täällä sairastetaan yskää. Kaippa se sitä kennelyskää on kun sitä on kuulemma ollut paljon liikkeellä. Toissayönä koira yski nukkuessaankin ja heräilin siihen tämän tästä. Eilen soitin eläinlääkärille, joka kehotti antamaan koiralle höyryhengitystä. Samoin sanoi, että illalla voi antaa 2 ruokalusikallista Resilaaria (ihmisten yskänlääke) jos yöllä yskii kovasti. Samoin kehoitti välttämään kylmässä oleilua ja ulkoilua muuten kuin pissalenkki pihapiirissä. Kuumetta ei olla mitattu, mutta ei tuo niin kipeältä vielä vaikuta onneksi.

Ronjan on pikkuisen vaikea käsittää, ettei voi reuhkata niin kuin ennen. Kun päästän sen ulos aitaukseen pissalle niin se helposti vetää pari lenkkiä ympyrää ja siitä seuraa tietenkin yskänpuuska. Sisällä ei jaksaisi olla, vinkuu milloin mihinkin. Seisoo ulkokuistin oven edessä ja raapii sitä tassullaan ja vinkuu. Olen yrittänyt pitää sitä sisällä lämpimässä, mutta välillä sitä heltyy ja päästää sen hetkeksi kuistille kylmään. Eipä sitä siellä yskitä ja omalle sohvalleen se sinne tahtoo nukkumaan. Eilen se vinkui tosin hetken vaatehuoneenkin oven edessä ja raapi sitä tassullaan. Taitaa olla vähän tekemisen puutetta. Sitten se siirtyi ikkunan eteen vinkumaan. Eilen illalla se vinkui  kaksi tuntia ulkoeteiseen ja sitten kahdentoista kieppeillä päästin sen sinne nukkumaan. Yöllä kävin kahdesti katsomassa ja ihan tyytyväisenä nukkui, ei röhissyt tai yskinyt. Huomenna on työpäivä ja kuistille se on varmaan jätettävä, kun ei kuitenkaan koko päivää suostu sisällä olemaan. Onneksi ei ole kovat pakkasetkaan.

Ruokahalu on vaihteleva. Omat raakaruuat ei tunnu maistuvan, mutta ihmisten pöperöt menee vielä onneksi ainakin hyvin alas. Syököön nyt mikä maistuu. Niinhän sitä itsekkin ollaan tehty kun ollaan myös kovassa flunssassa oltu koko sakki jo viikon ajan. Liekö kennelyskää meilläkin.

Ruuan sekaan olen ujuttanut joka päivä yhden tuoreen valkosipulinkynnen murskattuna luonnonantibioottina. Tänään kävin apteekista hakemassa Aptus Multidog monivitamiinivalmistetta. Syököön sitä nyt pari viikkoa. Enempään purkista ei riitäkkään vaikka siinä on 150 tablettia. Sitä kuuluu antaa 1 tabletti viittä kiloa kohden vuorokaudessa.  Nakkien kanssa näyttäisi menevän kohtalaisen hyvin alas. En tiedä onko mitään apua taudin loppumisen kannalta, mutta eipä tuosta muuta haittaa ole kuin 16 euron haitta.

Ronjanblogikirjan ilmestymisajankohta on hieman venynyt. Toukokuussa varmaan saadaan valmiiksi. Kaikenmosita säätämistä vielä olisi. On vaan itelläkin niin nuhanen olo, ettei oikein jaksa ryhtyä mihinkään just nyt. Kirpparille raahauduin viemään lisää tavaraa toiseksi viikoksi ja tilittämään ensimmäisen viikon tienestin. Ronjalle ostin neljä 20c pehmolelua, joista jo ensimmäisen purki alkutekijöihinsä.