Tänä vuonna tuntui, että kevät on myöhässä, mutta nyt on kesä tullut. Viikkoa ennen Vappua. Eilen oli tässä lähellä kymmenisen ala-asteikäistä tyttöä uimassa ihan oikeasti uikkareissa ja pyyhkeitten kanssa. Pari päivää aiemmin oli jäät järvestä lähtenyt. Eilen näin ekat leskenlehdet ja sinivuokkojakin oli kaupungissa jo. Meidän kylän pelloilla on kovasti ollut joutsenia ja kurkia syömässä. Ulkona on lämmintä +17 astetta.

1240651846_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Otin itseäni niskasta kiinni ja aloin pesemään mattoja. Yksi kerrallaan menevät hyvin tuolla koneessa kun eivät ole kovin isoja. Koko talven sotketut matot ovat olleet tuolla vintillä odottamassa. Osan sotkenut koira-ryökäle ja osan ihmiset. Pitäis siivota koko kämppä kuntoon.

Koiran laitoin ulos aitaukseen. Nyt se on siellä ihan ihmeissään, että eikö pääse ollenkaan sisälle. Aitaus on jo ihan kuiva ja koiruus kaivoi kuopan koirankopin taakse ja yrittää nyt mahtua siihen kun siinä on viileämpää.

Synttärit on juhlittu ja eilen vielä ostin sen nahkaisen patukkalelun koulutustilanteita varten. tänään oltiin tuossa koulun hiekkakentällä kokeilemassa onnistuuko seuraaminen paremmin lelun kanssa. Ja onnistuihan se. Välillä aina sitten leikittiin lelulla. Lisäksi tehtiin esine-etsintää. Mulla oli taskussa tulitikkuaski, teippirulla, hanska, heijastin ja kynä. Tiputtelin niitä maahan pitkin kenttää kun koiran huomio oli kiinnittynyt muualle. Sitten Näytin oikeaa suuntaa ja sanoin ETSI ESINE. Ronja heti tietää jo, että pitää ettiä tavaroita. Kun tavara löytyy, olen yrittänyt opettaa sille, että siihen mennään maahan. Vielä ei itse mene, mutta pyynnöstä kyllä heti, ei tarvitse pitkään maanitella. Sitten saa palkan ja kehut. Näissä etsintä palkoissa ollaan pysytty ruokapalkassa (ei lelussa) ettei innostu ja hömpötä liikaa, koska sitten sanon jatkuu ja etsitään vielä muutkin esineet.

Joku on varmasti jo kuullutkin, että aion tarjota kustantajalle Ronjan blogin ensimmäistä vuotta. Olen siihen muutakin loppuun kirjoittanut, mutta jokatapauksessa... kirjavedos on nyt tulostettu ja pakattu ja maanantaina se lähtee postiin kustantajalle luettavaksi. Aika näyttää tuleeko haaveesta totta.

Ihanaa kun tulee kesä!