No niin. Eilen käytiin kirpputorilla ja ajattelin, että löydän sellaisen lasten tonttukauluksen, jossa on kulkusia ja teen siitä Ronjalle sopivan. Ajattelin, että voidaan käyttää sitä sitten koirien joulukulkueessa jonne ollaan menossa ennen joulua sekä sellaisessa myyjäistapahtumassa, jonne Ronja lupautui "halikoiraksi" (saas nähä mitä siitäkin tulee).

MUTTA EI - koko kirppiksellä ei ollut yhtään kaulusta. Mentiin sitten käymään vielä kaupassa ja sain oikein "kuningasidean" tehdä tonttukaulus virkkaamalla. Mä en ole koskaan ollut mikään loistokäsityöläinen ja luomukset ovat aina vähän sinnepäin. Saatan aloittaa tumput tai sukat ja saan aina sen ensimmäisen valmiiksi. No joskus jopa molemmat. Ostin siis punaista villalankaa.

Virkkasin n.20silmukkaa ja aloin tehdä niiden päälle pylvässilmukoilla kerroksia. Noin joka rivillä (välillä joka toisella) jätin reunasta yhden pois, kunnes siitä kapeni loppua kohti, niin että tuli suunnilleen kolmion muotoinen. Virkkasin vielä matalia ketjusilmukoita (varmaan joku käsityöläinen saa hyvät naurut näistä mun silmukkanimityksistä) kolmion ympäri, jotta reunat näyttäisivät tasaisemmilta.

Tein näitä palasia sitten yhteensä 6 kappaletta. Sen jälkeen solmin ne kevyesti langoilla yhteen ja tein yhtenäiselle suoralle reunalle muutaman rivin pylvässilmukoita. Siitä syntyi vähän niinkuin kaulapanta ja sain kivasti yhdistettyä palaset toisiinsa.

Kun sovitin koiralle, niin kolmio-osat näyttivät suuressa kaulassa jotenkin mitättömän pieniltä ja virkkasin yhden rivin pylvässilmukoita sitten vielä valkoisella kolmioiden alaosiin. Näytti jotenkin hassulta kun reuna oli valkoinen, joten tein sitten vielä valkoisen alapuolelle kapean punaisen reunan.

Valkoisesta langasta tein hapsutupsut kaikkiin kolmio-osiin ja kolmioiden päihin olisi tarkoitus ostaa vielä kulkuset.

Aikaa tähän meni kaksi iltaa, molempina tunti-pari. Punaista lankaa meni n. puolikerää ja valkoista pikkusen. Ei ollut kallis ja mikä parasta, meidän Ronttikaan ei pistänyt ollenkaan pahakseen tälläistä kaulapantaa. Mitään liivejä tai takkeja se ei suostu pitämään, eikä varsinkaan tonttulakkia.

Haastampa teidät kaikki nyt virkkaamaan koiruuksillenne jouluksi tälläisen tonttukauluksen. Laittakaan sitten kuvia tulemaan s-postilla niin laitetaan tänne blogiin tonttukaulusnäyttely. Muunkinlaisia tonttu-höpötyksiä saa laittaa tulemaan. :)

Vielä sananen juoksuista. Odottelin niitä saapuvaksi Lokakuun lopussa. Ei kuulunut eikä näkynyt. Ehkä parina päivänä koira oli vähän outo ja ajattelin, että nyt alkaa, mutta se meni ohi. Nyt parin viikon päästä käytiin tänään koirapuistossa kun Rontti on ollut pari päivää vähän masentuneen oloinen. Mä nyt huomaan ihmisistäkin heti kaikki jos jokin ei ole kohdallaan saati sitten koirasta, ehkä välillä liiankin helposti. No koirapuistossa oli kaksi mustaa pienehköä keskikokoista koiraa ja poikia. Molemmat liimasivat nenänsä neidin takapuoleen ja roikkuivat siinä koko ajan. Välillä Ronja pysähtyi ja antoi oikein poikien haistella kunnolla. Olisiko sitten ollut joku valejuoksu kuitenkin. Onko teidän koirilla ollut tälläisiä?