Kuumaa on mutta ei saa valittaa. Koira ei valita, mutta kyllä siitä on veto pois. Tietenkin saattaa väsyttää nuo antibiootitkin, joita vieläkin on jäljellä. Niitä on tosi vaikea saada menemään alas. Alussa se veti niitä kuin hullu puuroa pelkästään ja nyt ei mene edes makkaran sisässä. Helteillä tuo on ollut muutenkin huono syömään. Eilen tuli liikkeeseen kuivattua irtotavaraa ja luita. Jäniksenkorvien ja possun maksa pusseissa oli pohjalla pienempää palasta ja tarjosin niitä neidille, muttei kuulemma maistu. Onhan tuolla varaa vähän paastotakkin. Tänään kävi Eukanuba esittelijä ja jätti Ronjalle yhden pussin. Koska ei ollut aamulla syönyt mitään niin kippasin Tassuparissa sen kippoon muutaman desin papanoita, ajattelin että tuskin syö, mutta hyvin menikin kaikki. Ronja on vähän semmoinen, että sen mielestä papanoiden maku pitää vaihtua aina välillä. No eihän sitä itsekkään samaa jaksa viikosta toiseen syödä, ei edes päivästä toiseen.

Hotspot on saman näköinen kuin muutama päivä sitten. Pari isoa ja paksua rupea on vieläkin. Pienet näppylät ylempää selästä ovat hävinneet. Ei juurikaan yritä nuolla enää rupia.

Nyt alkaa olla kaikki selvää Tassuparissa. Koiranruokamerkeiksi ovat pitkän, vakavan ja kiemuraisen seulonnan jälkeen valikoituneet Franks Pro Gold, Nutro Choice, Eukanuba ja Acana. Franks on ns. pääpana eli sitä on tällähetkellä eniten. Nutrostakin on paljon vaihtoehtoja ja kahdesta muusta sitten muutamaa. Aika näyttää sitten mihin valikoima kehittyy. Paljolti riippuu mitä menee ja mitä kysytään. Olen nyt kuitenkin yrittänyt valkata niin, että kaikille koirilel löytyy jotain. On iho-ongelmaisille, nivelvaivaisille, vanhoille ja ylipainoisille, nuorille ja pennuille, on viljatonta ja niin edelleen. Rotupapanoita ei meidän kaupasta saa eikä tule koskaan saamaan. Niitähän on myös Eukanuballa. Jos ihan suoraan sanon niin ne on maailman typerin keksintö. Ei ne koirat niin erilaisia ole ja jos olisi niitä niin pitäisi olla omansa myös kaikille erilaisille monirotuisille. Royaliakaan ei tule. Sitä saa jo tuosta Tampereelle avatusta uudesta jättikaupasta Kodin Terrasta. Kohta varmaan Citymarketista ja muista päivittäistavarakaupoista. Ei mulla ole mitään järkeä lähteä ottamaan sellaisia merkkejä. En pysty kilpailemaan hinnoissa niiden kanssa kuitenkaan.

Eilen tosiaan tuli toimitus, missä oli luut ja kuivatut herkut, purut ja heinät. Tassuparin liiketila tuoksuu nyt oikeasti eläinkaupalta. Ei meillä ole miljoonaa erilaista luuta ja muuta, mutta ihan hyvä pikkuinen valikoima kuitenkin. Solmuluita ei ole vielä, mulla on niistä huonoja kokemuksia. Ronja syö ne aina niin, että jäljelle jää se viimeinen solmu. Sitten se juoksentelee se mompula suussa ja mä perässä ympäri kämppää ja pelkään, että se tukehtuu siihen kun kakistelee. Sitten otan sen pois ja heitän roskiin. Samoin kenkäluita ei ole samasta syystä. Useaan kertaan on se kengänpohjaliuska kaivettu syvältä kurkusta pois siltä kun on jäänyt sinne ja liimautunut kitalakeen kiinni. Minä pidän koiran kitaa auki kaksin käsin ja mies työntää kätensä "kyynärpäätä myöten" kurkkuun ja vetää liuskan pois. Voihan se olla että Ronja ei vaan osaa syödä ja liian hotko, mutta kuitenkin.

Tänään kävi Tassuparissa viimeiset koekuvattavat, kaksi ihanaa Novascotiannoutajaa. Ne olivat kilttejä ja rauhallisia ja pysyivät jopa paikoillaan.

Kuvien taustakankaana on muuten loimusamettia. Se on hyvä vaihtoehto, koska se ei mene helposti ryppyyn, niin että tarvitsisi silittää ja karvatkin siitä irtoaa helpommin kuin oikeasta sametista. Ja hintakaan ei päätä huimaa :)

Ronja ottaa tulokkaat hienosti vastaaan. Pikkuisen ajattelin, että miten se suhtautuu vieraisiin koiriin liikkeessä. Se tervehtii niitä muutamalla haukahduksella, muttei räyhää yhtään ja tyytyy odottelemaan portin toisella puolella hiljaa kun menemme kuvaus huoneeseen. Välillä ollaan päivällä piipahdettu talon takana puistossa pissalenkillä. Saa nähdsä kuinka kauan meillä on asiaa puistoon, kun siihen aiotaan rakentaa pian kerrostaloja. Se on juuri se sama paikka se puisto, missä oli aikoinaan Sulo Vilenin huoltoasema, jossa kuvattiin Tankki täyteen sarja jos joku sellaista muistaa. Olisi hieno jos viheralue säilyisi vihreänä, onhan Ylöjärvi sentään julistanut itsensä puutarhakaupungiksi, mutta toisaalta, lisää taloja = lisää asiakkaita. :)