Ruokaa on taas syöty liikaa. Ähky olo. Mutta onneksi sentään hyvää ruokaa. Ronja antoi lahjojen olla rauhassa joulukusen alla siihen saakka kun ne sai sieltä ottaa. Kaksi lahjaa olin sille paketoinut ja mieluisin oli pallo, joka olli täytetty Natural Menulla. Sen kanssa riitti puuhaa pitkäksi ajaksi.

Ronja on yskähdellyt pikkuisen jo pari päivää ennen aattoa, joten olemme "pakottaneet" sen viettämään yönsä sisällä eikä kylmällä ulkokuistilla, johon se aina vinkuu yöksi. Tälläisillä keleillä siellä on pakkasta kuitenkin vaikka oma sänky sillä siellä onkin. Tein sille nukkumapaikan sisälle vanhasta petauspatjasta ja siinä se onkin viihtynyt lahjojensa kanssa.

Yskiminen on ollut melko vähäistä ja ensimmäisenä päivänä (aatonaatto) aloitettiin valkosipuli-ruusunmarjajauhekuuri, joka on tuntunut taas kerran pelastavan meidät taudilta. Ulkona menee ja reuhkaa, eikä yskitä juokseminen.

Omaan pihaan olemme luoneet tunnelmaa jäälyhdyin. Koska olin niin laiska, etten jaksanut viritellä jalustaa kameraan, ovat kuvat hieman epätarkkoja, mutta toivottavasti näistä pääsee tunnelmaan.

Jäälyhtyihin on valmistusvaiheessa sekoitettu vähän kanelia, sillä takasimme lämpimän värisen tunnelman :)

Eilen oli rauhallinen päivä ajella haudoilla. Veimme jäälyhdyt  kynttilöineen ja joulukukkineen. Lahdessa Kärpäsenmäellä olevalla hautausmaalla on pieni metsikkö, jossa on uurnapaikkoja. Jotenkin niin kaunis ja tunnelmallinen ja muistomerkit toinen toistaan sievempiä. Istuipa yhden pällä kipsinen koirakin.

Hollolan kirkonkylällä oleva vanha hautausmaa on ihan omanlaisensa. Vanha kivikirkko on erittäin kaunis ulkoa ja sisältä vielä kauniimpi.

Kirkon edessä on paikka, johon voi tuoda muistokynttilän johonkin muualle haudatuille. Ja voitte arvata, että kynttilöitä oli paljon.

Tänään pitäisi jo pestä pyykkiä ja tehdä muita arkisia askareita. Tytäe on lähdössä poikaystävänsä kanssa Kap Verdeen vielä ennen vuoden vaihtumista. Ja Tassuparissa pitää inventaario saada ensi viikolla valmiiksi. Ulkona on pakkasta -10 astetta ja kamalan kova tuuli. Lisäksi sataa lunta joka tosin näyttää suhahtavan tuulen takia vaakasuoraan ikkunoiden ohi. Tampereen seudulle lunta on huomiseen mennessä luvassa n.10cm lisää.