On mennyt anteeksiantamattoman pitkä aika siitä, kun olen viimeksi kirjoitellut tänne. Olin pari viikkoa lomalla ja sain kulutettua sen siivoamalla. Tarkoitus oli tehdä koiran kanssa päivittäin jotain mukavaa, mutta oli niin kuumat kelit, että niin vain kaikki jäi. Koira makoili aitauksessaan varjossa tylsistyneen näköisenä, muttei kuitenkaan pitkille lenkeille halunnut lähteä.

1246886600_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ostin sille uima-altaankin ja kyllähän se siinä kahlailee välillä, mutta suurempi virka sillä on juomakuppina.

1246886580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhtenä iltana sattui hauska juttu. Me oltiin helteestä rasittuneina sohvalla kattomassa telkkaria. Tunsin hyttysen jalassani ja heilautin jalkaa. Hyttynen ei lähtenyt pois vaan jouduin sen kädellä sipaisemaan muualle. Kohta se oli toisella sohvalla pojan jalassa ja sai häädöt sieltäkin. Siinä sitten istuskeltiin ja Ronja tuli siihen nuuhkimaan ilmaa. Meillä oli ikkuna auki viileämmän ilman toivossa ja ajattelin, että se haistaa ulkoa jonkun hajun. Se nuuhki tarkkaan jalkaani ja sitten pojan jalkaa. Sitten se nuuhki ilmassa menevää hajuvanaa ja seurasi sitä olohuoneen pöydän ympäri kunnes saapui toiselle puolelle. Tarkasti ja hitaasti se eteni. Sitten se yhtäkkiä syöksähti maahan ja nappasi lattialta sohvan vierestä jotain suuhunsa. Irvistellen se pyöritteli suussaan SUURTA hyönteistä, jolla oli skorppioonin tapainen takaosa. Mies kun otti sen koiralta pois, niin se yritti pistää(?!?) takapäällään sitä sormia kohti kääntämällä kuten skorpioonit. Olipa ällö. Pitänee tutkia netistä tarkemmin mikä ihme se olikaan. Mutta upeeta asiassa oli se kuinka taitavasti Ronja osasi käyttää nenäänsä. Noinkin pienestä lähti hajua ja se seurasi sitä vanaa ilmassa ja löysi etsimänsä.

Muutenkin koira on alkanut käyttää hajuaistiaan joka paikassa enemmän verrattuna siihen kun ei vielä oltu mitään jälkiä tehtykkään. Ihan selvästi sitä on alkanut kiinnostamaan kaikki hajut enemmän nyt.

Tälläistä tällä erää. Meillä oli pari päivää sitten mahtava koulutustapahtuma ja kirjottelen siitä myöhemmin, tänään on liputuspäivä ja kohta pitää lähteä vielä töihin. Taidan heittää koiran mukaan autoon, kun niin tykkää olla mukana. Pääseepä sekin sitten johonkin tänäänkin.