Tänään aamulla oli kyllä pakkasta yli -20 astetta, mutta IHANA AURINKO PAISTOI. Kaupalla on ollut aika hiljaiseloa alkuvuosi ja pari viimeistä viikkoa ollaan podettu kotosalla kukin vuoronperään sikatautia. Ei ole testattu oliko sitten sitä, mutta oireet olivat sen verran kummalliset ja rajut, ettei ainakaan tavallinen flunssa ollut kyseessä. Ei ole enää muutamaan päivään ollut kuumettakaan, mutta tänään oli ensimmäine päivä, että koiran kanssa pääsi lenkille ja tuskahiki ei valunut pipon alta. Ja ihana aurinko paistoi! Käveltiin pitkät pätkät aurinkoista kylätietä, joka oli kaventunut puoleen, kun pellolta oli tuiskuttanut lunta tielle. Vastaan tuli yksi ratsastaja tyttö isolla hevosella ja sekin ohitettiin kauniisti ohi.

Tassuparin työharjoittelijatytöt laittoivat eilen Ronjan nätiksi. Nyppivät ylipitkät korvanpäälliskarvat ja "tasoittivat" tassukarvoja ja harjasivat irti ison pussillisen talvikarvoja. Ronjalla on kevättä rinnassa sillä se on päättänyt, että talvikarvat voi aivan hyvin jo tiputtaa pois. Tulisikin vaan kevät jo. Talven pimeys alkaa jo rasittaa ja olisi jo kiva tuntea taas se pirteys, joka saapuu kevään myötä, vaikka päivä loppuukin ja pitää mennä nukkumaan.

Ronja on suunnitellut pentuja ja on iskenytkin silmänsä oikein komeaan ja ennen kaikkea hyvätapaiseen nuoreen herraan. Pidämme teitä kuitenkin vielä jännityksessä jonkin aikaa, koska kiusanteko on mukavaa :) Kasvattaja kyllä auttoi Ronjaa valitsemaan sopivaa sulhasta. Onneksi meillä on niin mahtava apu.