Tänään käytiin Ronjan kanssa lonkka- ja kyynärkuvauksissa Juha Kallion luona. Ronja nuoli alkuun hoitajien naamat, tuli reippaasti vaaálle joka näytti painoksi 55,9kg. Sitten siirryttiin hienolle tutkimuspöydälle johon siihenkin astui luottavaisesti. Ja eipä tuo paljoa kummastellut vaikka lääkäri laittoi napista pöydän nousemaan vielä ylöskin. Kuunneltiin sydän ja hyvältä kuulosti. Rauhoituspiikin jälkeen siirryttiin odotushuoneeseen odottamaan nukkumattia. Se saapuikin pian ja Ronja pääsi röntgenhuoneeseen nukkumaan.

Lausunto oli tämä: Lonkat ovat hyvärakenteiset. Vasemmassa lonkassa erottuu hieman löysyyttä, minkä vuoksi reisiluun pään rustoreunalla on aivan lievää reaktiota. Lonkkien virallinen tulos on B tai C, luultavasti vasen C ja oikea B. Kyynärnivelten suhteen tulos on vaikeampi ennustaa. Molemmissa kyynärnivelissä on tiivistymää varislisäkkeen alueella, muttta ei nivelrikkomuutoksia, jotka näkyisivät tyypillisimmässä paikassa sulkijalisäkkeen takapinnalla. Tulos on todennäköisesti 1/1. Sekä kyynär- että lonkkanivelet ovat rodun keskitasoa tai paremmat. Liikuntaa voi harrastaa täysin normaalisti.

Nyt vaan jännätään, että mihin suuntaan tulokset muuttuvat kennelliitossa vai muuttuvatko mihinkään. Aina sitä toivoo parasta, mutta ollaanhan me näihinkin tyytyväiset ja lääkärikäynti ja käytös siellä osoitti taas sen, ettei parempiluontoista koiraa voisi ollakkaan - nuolee nyt hoitajankin naama märäksi vaikkei ole koskaan ennen nähnytkään.  Ja ensi viikolla on sitten se silmätarkastus. :)