Huomaamatta on taas kuukausi mennyt ja Rontilla on ikää nyt 1v ja 5kk. Alkuviikko meni kotona hengaillessa. Koiralla oli kyllä seuraa kaikkina päivänä, kun tyttö on ollut kotona kun on kipeä. Nyt alkaa onneksi pikkuhiljaa jo paranemaan. Ronja on ollut tyytyväinen kun ovat yhdessä sohvilla maanneet ja katselleet leffoja päivät pitkät.

Eilen oli miehen kanssa tuolla pellolla pitkällä lenkillä ja kävin minäkin siinä napsasemassa pari kuvaa.

Karvanlähtö on alkanut voimakkaasti nyt. Rintamuksessa on tulossa tummempia karvoja ja samoin selkään on ilmestynyt muutama mustakärkinen karva.

Tänään oltiin treeneissä ja meillä oli naksutin mukana ekaa kertaa. Ronja oli kerrassaan TAITAVA! Ihan mahdottoman taitava. Köytin sen hihnalla vyötärölleni kiinni, jotta kädet jäi vapaaksi. Samoin vyötäröllä oli vyölaukku, jossa namupalat. Oikeassa kädessä naksutin ja vasempi käsi vapaana antamaan nameja (nakkia). Pienen alkuhämmennyksen jälkeen Ronja teki kaikki mitä pyydettiin. Otettiin muutaman metrin seuraamisia ja aina kun oli oikeassa paikassa niin naks ja palkka. Pysähtelin ja koira suorastaan heitti takamuksensa maahan viereeni ja naks ja palkka. Toisteltiin tätä vaikka kuinka monet kerrat. Sitten irroitin narun ja otettiin vapaana seuraamista ja liikkeestä seisomista, istumista ja maahan menoa. Kaikki meni hyvin.. no ei varmasti niinkuin millillilleen oikein, mutta meidän mittapuussa tosi upeesti.

Lopetettiin treenit sitten onnistuneeseen suoritukseen. Nyt on mahtava olo. Niin monet treenit on taas hinkattu samoja juttuja ja koiralla ei ole ollut innostusta. En tiedä onko nyt se aika nuoren naisen (koiran siis) hormoonikierrossa, että huvittaa vai olisiko tuolla naksuttimen mukaan ottamisella ollut vaikutus. Toivottavasti kyse on jälkimmäisestä. Nyt tuntuu taas siltä, että ehkäpä me jo keväällä päästäänkin osallistumaan johonkin BH-kokeeseen kun sekin tuntui välillä niin mahdottoman kaukaiselta. Pitkä matka silti vielä on siihen, että suoritus saadaan tehtyä ilman palkkaa.

Ruokakin on alkanut taas maistua. JOS sen tarjoaa puuron kanssa. Muutaman kerran on nyt saanut kaurapuuroa ja tänään aamulla veti tattaripuuroa kuin hullu puuroa...