Eilen oli aivan mahtava ilma. Poika meni defendo-treeneihin ja kulutettiin Ronjan kanssa reilu tunti kaupungissa Lähellä Särkänniemeä. Muutama kuvanen reissusta...

Näsijärvellä on Siilinkarin majakka. Siellä on tänäkin talvena ollut viikonloppuisin makkaranmyyjä paikalla ja edelleen ihmiset vaeltavat sinne viikonloppuisin.

Muistaakseni 1920 luvulla Näsijärvellä oli matkustajalaiva uponnut myrskyssä ja ihmisiä oli hukkunut paljon. Ei nyt ihan Titanicin määriä, mutta kuitenkin. Sen muistoksi on Näsinkalliolle pystytetty patsas jossa äiti pitää lasta sylissään ja itkee miehensä perään.

Näsinkallion päällä on upea vanha talo, jonka nykyinen käyttötarkoitus on jäänyt minulle arvoitukseksi.

Lunta on paljon ja puistonpenkit tuskin näkyvät polkujen varrella.

Sorsat viihtyvät sulan Tammerkosken alkupäässä auringonpaisteessa.

Näsinkallion kaupungin puolella sijaitsee Tallipiha. Siellä on vanhoja kauniita rakennuksia pikkupuoteineen. Kesällä siellä on hevosia ja muita kotieläimiä ja paljon ohjelmaa. Nytkin pikku puodit ja kahviot olivat auki. Vesi juoksi norona räystäiltä.

Ronja kävi tarkistamassa portilla, onko lampaita tai muita eläimiä paikalla, muttei löytynyt mitään.

Kuninkaankadulla lähellä Plevnaa, on porttien tolppiin laitettu hanskoja ja lapasia. En tiedä onko tämä saanut lähtönsä siitä, että joku on n ostanut aidantolppaan maahan pudonnen lapasen ja seuraava on laittanut omansa siihen myös, vai onko tämä tarkoituksella tehty "taideteos". Hauska kuitenkin :)

Saman kadun varressa on pieni kirkko. Ei ole koskaan tullut käytyä sisällä. On sattunut aina olemaan koira mukana kun olen ohi kävellyt.

Tammerkosken rantaa takaisin Särkänniemelle päin käveltäessä pysähdyttiin Ronjan kanssa kummastelemaan ihan kävelytien varressa olevaa pensasta joka oli täynnä varpusia. Eivät hätkähtäneet koiraa tai minua vaikka seistiin kahden metrin päässä.

Navigaatioseuran talo on keskellä Tammerkoskea, ihan alussa. Sinne menee pieni silta jossa on portti (Ronjaa harmitti kun ei päässyt portista sillalle). Talon yläpuolella menee rautatiesilta.

Sillan alta kun katsotaan, niin pääsemme taas aloitusnäkymään, eli Näsijärven jäälle. Mielestäni vaarallisen lähellä virtaavaa paikkaa istuu pilkkijä.

En yleensä tykkää graffititaiteesta, mutta tässä oli kyllä ajatusta :)