Tänään me lähdettiin äipän kanssa Pirkanmaan leojen kuukausitapaamiseen. Rasmus-leon äiti oli järkännyt meille agility-koulutustapahtuman Pirkkalaan Pirkkalan Piskien kentälle. Koska leonberggejä ei saatu paikalle muita kuin minä ja Rasmus, niin me pyydettiin paikalle muutama vara-leo, jotta saatiin riittävästi porukkaa kasaan.

Ensin ne tyypit kanto kentälle kamalan määrän outoja keppejä ja putkia ja mä kattelin siellä aidan vieressä, jonne äippä mut köytti.

Meidän ryhmässä oli siis rasmus ja varaleo-mudi, jotka ovat harrastaneet tätä esteilyä jo aiemminkin. Ne näytti meille mallia ja hienoja suorituksia ne olikin. Tässä ensin muutama kuva Rasmuksen taidonnäytteistä:

Rasmus pujottelee taitavasti ja tarkasti!

Hyppy!

Keinu

Ja mahtuihan se putkestakin ja kaikenlisäksi vielä lujaa!

Sitten toinen konkari - varaleo-mudi. Pujottelu on vauhdikasta.

Tämä kaveri suorastaan lensi esteiden yli!

Me aloittelijat opeteltiin hyppy-este ja se oli musta tosi kiva ja helppokin. Sitten oli vuorossa putki.

Tässä vara-leo-Tira tutustuu putken ihmeelliseen sisältöön.

Sitten vara-leo-Reiska vuorossa:

Ja tietenkin minä! Aluksi en uskaltanut ollenkaan mennä putkeen, kun musta se oli kovin pieni aikuiselle leolle, mutta sitten lopulta pääsin sen läpi hienosti parikin kertaa.

Sitten piti vielä kiivetä A-este. Kaikki me siitä lopulta yli päästiin, vaikka kaikkia se taisi vähän jänskättää. Putkitempun onnitumisen jälkeen mä pikkusen lipsahdin ja innostuin juoksemaan ympyrää ja sain Reiskankin mukaan leikkiin. Sitten me paineltiin ympäri kenttää kuin aropuput kunnes meidät "pyydystettiin". Höh - pitäähän sitä välillä irrotella.

Meillä oli muuten ihan tajuttoman hyvä säkä kelin suhteen. Piti sataa kaatamalla vettä, mutta tuntia ennen alkua pilvet hävisi ja aurinko alkoi paistaa. Sitten kun lähdettiin kotiin, oli taas ihan pilvistä. Meillä oli mahtava päivä. Vielä kun olisi ollut muitakin leoja paikalla...no toisella kertaa sitten. Kiitos kaikille - myös varaleoille! Ja erityiskiitos Sarille, joka järkkäsi meille mahdollisuuden tähän.