Taas luistaa vaikkei ole jäätäkään enää - nimittäin treenit. Eilen illalla olin yhdeksän aikaa tossa koulun hiekkakentällä kun Ronja oli sen näkönen että jotain pitäisi tehdä. Otettiin seuraamista. Taktiikkaa on muutettu. Koko talven koira on vätystellyt takana ja nakkikättä on saanut tunkea kiinni kuonoon, että on herännyt. Muutenkin jatkuvasti kaikkeen tekemiseen on saanut houkutella.

Nyt remmi on vasemmassa kädessä. Makupaloja on pussukassa vyötäröllä - EI KÄDESSÄ!. Oikea käsi (samoin vasen) on rennosti sivulla roikkumassa. Kun koira on sivulla ollaan vaan. Koska se ei reagoi jos sanon "katso" tai muuta niin tehdäänkin nyt niin päin, että siinä istutaan kunnes itse tajuaa katsoa. Välillä saa palkan pelkästä katsomisestakin, mutta välillä siitä seuraa vaan kehut. Sitten lähdetään seuraa komennolla eteenpäin. Ihan pari metriä ja pysähdys. Ronja istuu hienosti pyytämättä viereen ja saa palkan. Sitten taas sama alusta. On toiminut hyvin. Kiitos taas vinkeistä!

Eilen kentällä oli keppi. Mitään hakua ei ole juuri treenattu, mutta koska keppi tuntui kiinnostavan koiraa niin otin sen ja pyysin koiran sivulle ja siitä maahan. Pidin kiinni kaulapannasta ja sanoin paikka ja heitin kepin viiden metrin päähän. Pikkuisen hötkähti, mutta tajusi kuitenkin mitä paikka tarkoittaa tässäkin tilanteessa. Sitten sanoin hae ja koira ampaisi innokkaana kepin luokse. Toi pyynnöstä se luokseni. Toisin sanoen heitti jalkojen juureen. Antaminen on ihan alkutekijöissä. Sai kuitenkin nyt palkan tästäkin. Muutama toisto otettiin ja mentiin nukkumaan.

Tänään oli sitten oikeat treenit. Oltiin ravidan lähellä eräällä kääntöpaikalla. Paikanmuutos teki hyvää. Samoin se, että ei käyty lenkillä ensin, vaan treenattiin. Oltiin paikalla noin vartti ennen muita ja tei Ronjalle lyhkäsen jäljen vetiselle puoliksi sulaneelle nurmikolle. Katseli autosta ja oli innoissaan. Ihan selvästi muisti mistä on kysymys. Parit ekat jälkipalkat noukki hyvin, mutta sitten oikoi mutkissa. Loppukippo kuitenkin löytyi. Pitää vähän treenata, jotta päästään samalle tasolle kuin kesällä oltiin. Olen luvannut pitää leoporukalle lyhyen opastuksen jäljen tekoon keväämmällä tai kesemmällä. Pitää olla koirallakin homma hanskassa jotta mallia kehtaa näyttää.

Itse treenit meni ihan kivasti. Ihan yhtä hyvin kuin illallakin. Otetiin seuraamista pieniä pätkiä ja liikkeestä maahan menoa. Sitten käytiin Rasmuksen kanssa vielä lenkillä. Maritakin tuli koirien kanssa meitä moikkaamaan. Maritaan Ronja tutustui pentuaikoina, kun oltiin Maritan pitämässä pentukoulussa. Ronja niin rakastaa Maritaa. Marita otti Ronjan kanssa pienen seuraamispätkän ja likka oli ihan tohkeissaan.

Tänään tuolla meidän lähellä pellolla näin ne joutsenet, jotka kuultiin pääsiäisenä. Niitä on neljä ja ne kahlailevat mudassa ja noukkivat maasta jotain syötäväksi kelpaavaa. Toiselta pellolta nousi lentoon kolme kurkea. Kevät on tullut oikeasti. Ihanaa!

Kapparekisteristä ei ole vieläkään tullut mitään papereita. Piinallista odotusta. Huomenna pitää taas soittaa ja kysellä. Liiketila näyttää tältä tällä hetkellä: