Ihan pakko vielä tulla tähän kirjottaan. Ronja on ollut tänään niin fiksu. Tässä iltasella ajattelin yrittää Ronjan kanssa kuppitemppua , joka oli Eilan Peppi-koiran videoissa. Eilan linkki on linkkilaatikossa. Kiitos Eila vinkeistä!

Otettiin yksi jugurttikuppi. Sitten otettiin hieman isompi muovinen kuppi. Muoviseen kuppiin laitoin papanan ja sitten jugurttikupin väärinpäin isompaan kuppiin papanan päälle. Kuppien pitää olla sopivat toisilleen. Pienempi kuppi pitää olla niin pieni, että koira saa sen pohjasta otteen hampaillaan ja isomman kupin pitää olla niin iso, että koira saa pienemmän kupin otettua siitä, mutta kuitenkin niin pieni, ettei koira saa namia esim kaatamalla kumoon pienemmän kupin. No olipas sekavasti selitetty. Eilan sivuilta näkyy video. En nyt muista laittoiko Eila palkan sinne odottamaan vai saiko sen sitten vasta kun pikkukuppi oli nostettu pois. Ronja oppi tempun 3minuutissa. Se nostaa jukurttikupin pois ja syö papanan. Tosin en vielä opettanut, että se antaisi jugurttikupin minulle. Silloin pitäisi varmaan laittaa palkkapapana isoon kuppiin vasta kun koira on antanut pikkukupin minulle...

Toinen temppu mitä treenattiin, on valkoiseen kauhaan koskeminen. Tämäkin on Eilan juttuja. Koira erottaa tumman ja vaalean toisistaan hyvin. Seiso koiran edessä molemmat kauhat kädessä ja aina kun se koskettaa haluamasi väriseen niin palkkaa. Itse käytin sanaa "valkoinen", jolloin koira sai palkan kun kosketti valkoiseen. Välillä laitoin kauhat selän taakse ja vaihdoin niitä kädestä toiseen. Koira oli innokas. 10 minuutin harjoittelun jälkeen n.70% meni oikein. Loppua kohti koira oikein innostui. Harjoittelimme ensin keittiössä ja sitten menimme esittämään temppua miehelle olohuoneeseen ja se jälkeen tyttärelle makkariin. Viimeiseen "näytökseen" saapuessamme koira oli jo oikein innoissaan ja se istui kärsimättömänä edessäni ja odotti että kysy jo kysy jo!!! Sitten kun ojensin kauhat sen eteen ja katsoin sitä silmiin ja sanoin "valkoinen" se suorastaan pomppasi kauhaa kohti. Temppu oli sen mielestä ihana. Pitänee taas huomenna jatkaa.

Luin muuten yhdestä koirakirjasta, että jos koira vapaana ollessaan ei tule luoksesi vaan keksii muuta tekemistä, hajut sun muut houkuttelevat enemmän eli sinä et ole tarpeeksi mielenkiintoinen, niin saat koiran kiinnostumaan sinusta enemmän, kun teet sen kanssa tälläistä aivojumppaa muulloin. Siis temppuja. Se alkaa oikein odottaa temppujen tekemistä ja silloin kun se on vapaana ja huudat sen tänne, niin sen mielestä sinä olet kiinnostava. Mistä se tietää vaikka haluaisit tehdä sen kanssa taas jotain mukavia temppuja. Silloin kannattaa tulla luoksesi vaikka vastakkaisessa suunnassa olisikin mukavia hajuja tai muita koiria. Saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Meillä ainakin aiotaan nyt temppuilla jotain joka ilta. Mikäli sinulla on mielessä jokin uusi temppu, niin kerro ihmeessä. ideoita tarvitaan aina.