1245815564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Me ollaan harjoiteltu jälkiä ahkerasti. Niistähän on tarkemmat selostukset tuolla sivuosiossa joka treenistä. Välillä menee paremmin ja välillä  hmm...loistavasti. No menee välillä päin puutakin. Pääasia on, että koira on ihan innoissaan ja jos näkee, että menen jälkipalkkakippojen kanssa metsään ja kun tulen pois en otakkaan sitä heti aitauksesta jäljelle niin vinkuu niin surkeana tuolla aitauksessa, että naapurit varmaan luulee, että johonkin sattuu.

Eilen tehtiin esineen ilmaisuharjoittelua tuossa koulun kentällä. Esineinä meillä oli lompakko, tulitikkuaski, paksu tussikynä ja hiusharja. Koira oli vähän vetelällä päällä (ei ripulilla vaan muuten vaan laiskana) johtuen kuumasta kelistä, mutta päätin kuitenkin tehdä kun joskushan se on aloitettava. Komensin koiran maahan ja paikka käskyllä pysyi hyvin maassa. Kävelin viemään esineet hieman kauemmas koirasta. Olisko ollut 6m päähän ja esineiden välille jätin  tilaa kolmisen metriä. Sitten kävelin koiran luokse, pyysin istumaan ja näytin kädellä suuntaa ja kehoitin "näytä esine"? Koira tajusi heti mistä oli kysymys. Se käveli ensimmäisen esineen eli lompakon luokse ja pyysin maahan ja annoin palkkanamin ja kehuin ja tutkittiin sitten vielä esinettäkin. Sanoin mennään ja koira nousi ja uusi näytä esine-kehoitus ja seuraavan luokse.

Levitin esineet uudelleen yhteensä neljä kertaa. Ihan selkeästi koiralle helpoin kerta oli se, kun esineet olivat hiekkakentän hiekkaisella osuudella jonossa peräkäin, vaikka väliä esineiden välillä olikin useampi metri. Vaikeampia olivat ne kerrat kun esineet olivat syrjemmässä ruohikolla sikin sokin. Loppu vaiheessa se meni jo pari kertaa itsekkin maahan esineen viereen. Taitava tyttö.

Tänään herättiinkin sitten jo viideltä. Koira piti kummallista ulinaa ulko-ovella. Vein sen aitaukseen ja ajattelin, että onko se nyt hankkinut itselleen ripulin kun piti lähteä sinne meren rannalle täänään, mutta sillä olikin vaan pikkuhätä. Jätin sen sinne ja tulin itse sisälle ja kun seuraavan kerran menin ulos niin se kömpi unisena koirankopista. Kaikkihan muistaa kopin, jonka sille tein:

1584968.jpg

Koira ei ole koskaan oleillut siellä. Siinä oli oviaukon edessä matto, jonka poistin vasta muutama viikko sitten, kun ajattelin, että siellä on liian pimeää, ettei tykkää olla siellä kun ei näe sieltä mitään. Nyt sitä oli kuitenkin väsyttänyt niin paljon, että oli päättänyt mennä sinne taloonsa vielä nukkumaan. Aika hyvin se on leolle mitoitettu kun oviaukosta tuli just sellanen, että se mahtuu siitä käveleen. Yhtään ei vois olla pienempi. Jospa koiruuskin alkaa nyt viettämään siellä enemmän aikaa kun tajuaa, että se on mukavampi makoilla kuin sateisella kelillä märässä maassa. No eihän se tosin koskaan pitkiä aikoja tuolla aitauksessa ole.