Tänään paistoi aurinko niin hienosti. Aamupäivällä katselin Tammerkoskea, kun siihen osuivat auringonsäteet. Vesi liikkuu eikä ollut siinä vielä jäässä ja pakkasta oli viitisentoista astetta. Vedenpinnasta nousi höyryä ja kaikki oli niin tajuttoman kaunista. Eipä töissä ole kameraa koskaan mukana eikä sitä ehtisi kuvailemaankaan. Sain hommat siihen malliin, että pääsin "livistämään" kotiin aiemmin. Pakkasin koiran ja kameran autoon ja ajoin 20km (vai olisko enemmänkin) Rajasalmen sillalle, Pyhäjärven rantaan. Koiran kanssa kierrettiin pitkin rantoja, pyydystettiin silmiimme auringonsäteitä, jotka eivät lämmitä, mutta tuntuvat hyvältä. Nyt on oman pään sisällä olevat akut ladattu. Yli kuukauden kestäneen pimeän ja synkän ja vetisenkin jakson jälkeen on vihdoinkin paistanut aurinko. Mahtavaa! Nyt tulee vuoden parhaita kuvia, istukaa alas! :)

Tavallinen puunrunkokin näyttää satumaiselta, kun kuukauden pimeyden jälkeen siihen paistaa aurinko.

Vesi alkaa jo jäätyä tässä pakkasessa. Huomenna sulaa vettä ei enää liene paljoakaan.

Ronja odotti kiltisti puuhun sidottuna, kun minä etsiskelin rannan tuntumasta kuvattavaa. Sitten siirryttiin aina toiseen paikkaan.

Lumipalloja jään päällä.

Ja koira taas odotti...

Miten tälläiset pienet "kurppanat" kävytkin näyttävät jopa kauniilta kun aurinko paistaa... mietippä miltä ne näyttävät vesisateessa...eivät miltään.

Puissa oli vielä jokunen lehtikin...vaikkakin kuolleita, niin näyttivät silti kauniilta.

Ei lennellyt sudenkorentoja järviheinissä.

Vesi ja pakkasukko olivat yhteistuumin koristelleet joulukuusen.

Ja siinä samalla koristelleet vähän muutakin...

Ja taas Ronja odotti nätisti...

Oltiin sillan varjoisalla puolella, mutta paistoi se aurinko puidenkin lomasta ja sai kummallisia värejä aikaan jäätyvän veden pinnalle.

Siellä, missä auringonsäteet eivät veteen yltäneet, vesi näytti kylmältä, mutta kovin kauniilta kun aallot keinuttivat jo osittain jäätynyttä veden pintaa...

Vesi näytti niin kylmältä, että kivikin oli suojautunut siltä kasvattamalla itselleen jääkuoren...

Siinäpä näitä olikin. Toivottavasti näistä saa jotain irti. Kuvaan on vaikea saada välittymään samaa tunnelmaa kuin paikan päällä.