Eilen illalla tiistaina 1.3.2011 Zorro astui Ronjan (12.sta juoksupäivä).

Perjantaina käytiin progesteronitestissä ja tulos oli 0,5. Maanantaiaamuna se oli 4,6. Kun kasvattaja alkuun ehdotti progesteronitestejä ajattelin, että liekö turhia sellaiset, mutta nyt kokemusta viisaampana ja oppineempana voin sanoa, että tuskin olisi tullut mitään toimituksesta, jos testeissä ei oltaisi käyty. Ronjan käytös oli mielestäni täysin samanlaista maanantaina kuin perjantainakin. Usein juoksun lopussa se on kääntänyt häntäänsä sivuun jos minäkin vain rapsutan sitä selästä. Nyt tälläistä ei edes ollut.

Joka tapauksessa, oikea astutus ajankohta on se, kun progesteroniarvo on 5-10. Arvo saattaa nousta jopa 2 yksikköä päivässä ja kun se ylittää 10 ei narttu enää tule kantavaksi. Se voi antaa uroksen astua vielä pitkään sen jälkeen mutta kohdunsuu on sulkeutunut ja kukaan ei pääse enää perille.

Suurenmoinen kiitos Etelä-Tampereen eläinlääkäriaseman lääkärille. Hän soitti vielä perään maanantaina, että kun tulos on tämä niin astutus kannattaa ajoittaa tiistaille tai viimeistään keskiviikolle.

Eilen illalla saapui sitten Zorro-sulhanen Halikosta perheensä kanssa. Samoin saapui Nanna ja Sarianne Jyväskylän seudulta ja Anna-Maria Kangasalta. Treffasimme Teivon lähellä huoltoaseman takapihalla (riittävästi rauhaa ja valoa) iltasella. Haluan sydämestäni kiittää kaikkia mukana olleita, tuli sitten pentuja tai ei - olitte korvaamaton apu ja tulemme muistamaan sen aina.

Ronja olisi Zorron nähdessään mielellään juossut ja leikkinyt, hyppinyt ja pomppinut vain sulhasen kanssa. Antoi kuitenkin tutkia takapäätään häntää kääntäen. Muutaman kerran Zorro teki harjoitushyppyjä selkään ja sitten pidettiin pieni tauko. Koirat odottivat autoissaan ja ihmiset kävivät huoltoasemalla kahvilla.

Seuraava kokeilu alkoi n. puolen tunnin tauon jälkeen. Aika nopeasti sulhanen pääsi sisään ja koirat jäivät kiinni. Haluan edelleen korostaa ihmisten tärkeyttä tapahtumassa varsinkin näin suurten koirien kanssa. Kaksi piteli päästä ja kuonosta, kaksi auttoi urosta. Tulin tapahtumasta niin paljon viisaammaksi.  Itse suorituksen aikana Ronja käyttäytyi kuitenkin yllättävän rauhallisesti. Olin varautunut siihen, (lukemani perusteella) että se kiljuu ja oksentaa jne. Se piti pientä vauvamaista ininää mutta muuten oli rauhallinen. Koirat olivat kiinni vajaat 20min  ja sen jälkeen Ronja laitettiin autoon ettei mene heti pissalle.

Aivan mahtava tunne. Toivottavasti pullat ovat hyvin uunissa ja tulosta syntyy. Näillä laskelmilla saatamme siis viettää vappua pentujen kanssa. :)