Eilen keskiviikkona oltiin raviradan parkkiksella treenaamassa. Reiskan seurassa harjoiteltiin paikallamakuuta ja Urho-koiran kanssa BH-rataa. Makuu meni hyvin. Tosin en kovinkaan kaukana ole ja jos selkäni käännän niin nousee istumaan. Urho teki BH-radan ensin ja sitten me. Ihan kohtalaisesti meni paitsi kun tultiin henkilöryhmän kohdalle. Henkilöitä meillä ei ollut vaan neljä oranssia kartiota, joita piti pujotella. Jos tarkkaan ajattelee niin ne ovat pikkuisen samannäköisiä kuin se muovimuki, jota me on käytetty tempuissa kotona. Siinä tempussa jossa se muovimuki pitää nostaa suulla pois toisesta kiposta, että saa makupalan sen alta. Ronja tietenkin alkoi nostella ja töniä kartioita siinä toivossa, että niiden alle olisi Maarit (Urhon äippä) piilottanut namia. Hassu tyttö. Yritettiin vielä toisenkin kerran, mutta se oli jo liikaa ja meni plörinäksi. Olisi pitänyt osata lopettaa siihen hyvään suoritukseen.

1241715071_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään oltiin taas raviradalla. Siellä on ollut nyt torstaisin toisen paikallisen koirakerhon tottelevaisuuskoulutusta sun muuta. Se on mahtavasti järjestetty juttu. Sinne voi mennä kuka vaan millaisen koiran kanssa vaan. Siellä on henkilökohtainen neuvoja joka antaa vinkkejä eri juttuihin, niihin mitä tarvii. Me täsmennettiin vähän seuraamista ja paikallaanoloa. Paljon pikkujuttuja jäi käteen ja mieleen, suurimpana se, että mun pitää kuulemma heittäytyä kylähulluksi ja huutaa ja hölmöillä ton koiran kanssa, että se kiinnostuu musta enemmän esim. seuraamisvaiheessa.

Tuollaisia koulutuksia pitäisi olla paljon ja ympäri maata. Kertamaksu oli muuten kolme euroa/koira. Paljon on varmasti ihmisiä, jotka kokevat, että koiran kanssa on jokin juttu, mikä pitäisi sujua paremmin, mutta eivät ole halukkaita menemään mihinkään kurssille. osa ei halua sitoutua ja osa ei kehtaa, kun ajattelee, että oma koira on niin "huono". Tuollaiseen yksittäiseen juttuun on helppo mennä ja hintakaan ei päätä huimaa. Ja kyllä sinne voi mennä vaikka joka kerta. Tätä Ylöjärven käyttöhukkien koulutusta on enää yhden kerran nyt tänä keväänä ja sitten se loppuu. Tässä pieni vinkki aktiivisille koiraihmisille ympäri maata.

Huomenna on löysempi päivä. Pitää harjata ja sukia tuota koiraa. Kamalaa kaatosadetta on luvattu koko lauantaiksi. Saas nähdä millainen näyttelyreissu tulee. Toisaalta, jos koira on likomärkä, niin takapuolen karvat ei sojota ylöspäin. :)

Ilmoitin se hulluuksissani myös kesäkuun alussa Tuurin koiranäyttelyyn...

Tampereen seudulle ollaan puuhaamassa leoille pientä tokopäivää. Ajankohta on alustavasti lauantaina 4.7.2009. Mikäli joku on halukas leon kanssa osallistumaan niin laittaa reippaasti sähköpostia vaan tulemaan osoitteeseen jkmakkonen(miukumauku)gmail.com

Ylöjärven koirakerholla on alkamassa jälkikurssi. Yritetään mahtua mukaan. Tähän kurssille pääsee myös ei pk-oikeudet omaavat koirat. Myös käyttöhukkien kurssille saattaisi olla mahdollista päästä. Peukut pystyyn vaan, että jompaan kumpaan sovitaan.