Viikon päästä ensimmäiset pentuset muuttavat omaan kotiin. Aika on mennyt toisaalta nopeasti ja toisaalta hitaasti. Aamulla kun herää väsyneenä ja moneen kertaan heränneenä, kantaa pennut ulos molemmissa kainaloissa, kerää kakat ja pesee lattiat ja vaihtaa lehdet, tuntuu, että aika menee hitaasti. Kun pennut on sitten ulkona ja viipottavat siellä häntä heiluen, iloisina, murisevat ja haukahtelevat toisilleen ja kääntyvät välillä katsomaan aidantaakse minua, tuntuu, että aika menee tosi nopeesti.

Joka tapauksessa ihania pakkauksia kaikki. Jokaisesta pennusta löytyy jotain ainutlaatuista ja ihanaa. Jokainen pentu keksii omia juttujaan, joille voi hymyillä. Meillä ei ole koskaan ollut pentuja aiemmin. Kokemus on ollut hieno ja upea, valehtelisin jos sanoisin että helppo, mutta päivääkään en vaihtaisi pois :)

Ronja pitää pentujen puolia. Jos tiellä menee polkupyörä tai lenkkeilijä, ilmoittaa äitikoira siitä heti haukkumalla. Pennunkatsojat ovat saaneet tulla ja mennä rauhassa miten lystäävät. Nyt on mennyt pari päivää, ettei äitikoira ole enää suostunut roikottamaan lapsiaan tisseissä. Maidontulo lakkaa pikkuhiljaa ja vaikka pennut vielä välillä yrittävät hypätä tissiin kiinni kun äitikoira seisoo, alkavat nekin pikkuhiljaa ymmärtämään ettei maitohanat enää ole avoinna niille.

Kovasti ovat lapset kasvaneet. Alussa tuntui, ettei ne millään voi kasvaa niin suuriksi luovutusikään mennessä kuin Ronja oli saman ikäisenä, mutta ei taida tehdä tiukkaakaan. Ne ovat syöneet Acanan large puppya ja ohessa paljon muutakin. Hyvin on ruoka maistunut eikä mitään kummosempia vatsavaivoja ole ollut.

Eilen näkyivät jo rekisteröinnit kennelliiton sivuilla. Hieno juttu, että ehtivät luovutukseen :) Pentukansiot ovat valmiina ja pursuavat kaikenmoisia oppaita ja tietolehtisiä. Zorro-isä lahjoittaa pennuille mukaan uusiin koteihinsa ihanat puuhapallot ja Ronja äiti pannat ja harjat. Kasvattaja hommasi mm. hienot teräskupit pentupakettiin mukaan. Sunnuntaina olisi tarkoitus pestä lapset. Voi kun niin toivoisin, että ilmat pysyisi suotuisina, niin pentuset voisivat olla paljon ulkona. Ne näyttävät viihtyvän niin paljon paremmin yhdessä ulkoleikeissä kuin sisällä, vaikkei niillä kovin ahdasta ole sielläkään.

Kaikki on valmiina ja vain yksi poika etsii vielä omaa kotiaan :)