Kaupassa on hiljaista. Jotain tarttis tehdä. Mainos on taas huomisen lehdessä. Kesäloma on pahaa aikaa aloittaa. Varsinkin jos sataa vettä. Päivittäin käy uusia asiakkaita - ehkäpä kohta alkaa se kiertokulku, että ostetuttuja ruokia haetaan lisää? Itse kun on tottunut juoksemaan pää kolmantena jalkana, niin tälläinen verkkainen työnteko ottaa välillä koville. Tein kylttejäkin tienvarteen vietäväksi, mutten vielä vienyt niitä. Ajattelin, ettei ne kuitenkaan saa olla paikoillaan ja niitä löytyy sitten vääristä paikoista. Ei sekään ole hyvä.

Ronjan pentuvuosi kirja antaa yhä odottaa itseään. Kesäkuun aikana piti tulla ja edelleen toivon, että tulee. Painossa on jo, mutta koska saadaan tännekkin on arvoitus.

Ronjalla on uusi hotspot. Jotain tarttis tehdä tämänkin asian suhteen. Ei olla käyty uimassa eikä edes kahlaamassa eikä kaatosateessa pihallakaan. Koira ei ole siis kastunut tippaakaan. Vanha paljaaksi ajeltu paikka on parantunut hyvin. Tummat läikät ovat suurentuneet tai sitten kuvittelen vain. Karvaa kasvaa jo vanhaan paikkaan ja iho näyttää terveeltä. Ronja on kuopsutellut ja purrut selkäänsä silloin tällöin ja olen yrittänyt tutkia ja kaivella karvoja, mitään löytämättä. T'änään aamulla sitten pamahti silmiini edellisen leikatun alueen vierestä kirkkaanpunainen läikkä. Ei onneksi ole päässyt vielä niin pahaksi kuin edelliset spotit. Sakset käteen ja karvaa lisää pois niin läheltä ihoa kun uskalsin leikata. Puhdistettiin Betadinella ja rasvattiin kortisoonirasvalla.

Jotain tarttis tehdä. Ei tää voi näin jatkua, että uutta pukkaa toisen perään. Mikä meillä on niin muuttunut. RUOKAILU! Silloin kun barffattiin (edes osittain) ei ollut koskaan mitään tälläisiä vaivoja. Karvat lähtivät ajallaan ja iho pysyi terveenä uimisistä huolimatta. Tänä keväänä kaikki on mennyt päälaelleen. No ei kaikki mutta jokunen asia kuitenkin. Ostin aamulla kaupasta lihaa ja tänään meillä siirrytään takaisin raakaruokaan. Ainakin puolet ruuasta tulee sitä olemaan.

Aloitin Ronjalle myös kaksi kuuria. Iltaisin se saa Oropharma Opti Coat:tia. Se on nestemäistä öljyä, joka sisältää kaikki rasvat ja kalaöljyt mitä voi tarvia pieni koira parka. B-karoteeni, jota litkussa myös on vahvistaa myös immuniteettiä. Aine estää myös kuivaa ja hilseilevää ihoa ja pienentää näin ihotulehdusten riskiä. Litku haisee oikeastaan kammolle - vähän kuin kalanmaksaöljyä, muttei tunnu koiraa paljoa ainakaan vielä haittaavan.

Aamuisin sitten syödään 3 puristettua valkosipulitablettia. Jospa saataisiin tällä vastustuskykyä lisäksi. Jotkuthan syöttävät valkosipulitabletteja koko kesäkauden punkkien ja muiden hyönteisten torjuntaan koiralle myös.

Nyt näyttää siltä, että betadine ja kortisooni on tehnyt tehtävänsä. Ronja ei ainakaan yritä raapia selkää. Toivottavasti nyt selvitään ilman antibiootteja ja lääkärireissua.

**************************************

Sunnuntaina oltiin Nokialla leojen koulutuspäivässä. Päivä oli mahtava, kiitos siitä Eilan perheelle ja Helenalle! Ronja käyttäytyi hienosti ja selvästi nautti kaikesta tekemisestä ja siitä, että sai näyttää mitä osasi. Pitkään aikaan meillä ei ole mennyt treenit niin hyvin kuin nyt. Ronja on oikeasti "muuttunut" aikuiseksi pienessä ajassa. Toki se vielä koheltaa ja innostuu tutuista ihmisistä, mutta muuten se on rauhallinen.

Paljon saatiin uusia ja hyviä vinkkejä. Kuvia ei ole. Aamu näytti sateiselta ja jätin kameran kotiin. Välillä paistoi kuitenkin aurinkokin ja vettä ei satanut lainkaan. Keli oli oikeastaan paras mahdollinen. Olipa mukava nähdä uusiakin leoja "remmissä" mukana!

************************************

Vanha kuva - rakkaat muistot. Jos Nessa eläisi vielä niin se täyttäisi tänään 10 vuotta. Kuva on melkein tasan 3 vuotta sitten juhannuksen alla, Nessan viimeisenä kesänä, 7 vuotiaana. Seuraavana syksynä se sairastui nisäkasvaimiin ja keväällä sitten luusyöpään.