Tänään piipahdettiin pitkästä aikaa koirapuistossa. Paiklla oli vain kolme koiraa. Pari pienempää narttua ja yksi alaskanmalamuuttiuros. No en ole ihan satavarma oliko se malamuutti, mutta ainakin hyvin saman oloinen. Iältään n.parivuotias. Portilla malamuutin omistaja otti koiransa kiinni ja kysyi Ronjan sukupuolta. Kun sanoin sen olevan 7kk narttu, niin omistaja sanoi, että ok. Malamuutti osoitti Ronjalle ylemmyytensä pienillä murahduksilla, mutta jätti lapsen kuitenkin rauhaan, käyden tosin aina välillä isottelemassa. Kaikki näytti kuitenkin ihan normaalilta. Malamuutti pääsi livahtamaan portista ulos ja omistaja meni hakemaan sitä. Sanoi pelkäävänsä, että kaksi aiemmin ohimennyttä susikoiraa olisi vielä lähellä, silloin tulisi tappelu. Malamuutti saatiin takaisin aitaukseen ja siinä samalla sekunnilla se kävi Ronjan kimppuun.

Kaikki tapahtui tosi nopeasti. Ronja huusi ja toinen roikkui niskassa. Ronjan remmillä yritin malamuuttia huitoa, mutten kunnolla osunut. Omistaja sai koiransa irti ja Ronja luikki avoimesta portista ulos.Koko tapahtumaan meni korkeintaan kymmenen sekuntia. Ronja pyydystettiin ja mentiin takaisin aitaukseen josta malamuutti oli jo poistettu omistajan toimesta. Vielä portilla se yritti hyökätä. Ronjalle ei tullut mitään näkyvää vahinkoa. Itsetunto kärsi pienen kolauksen, mutta onneksi puistossa oli jäljellä vielä mukavia koirakavereita, jotka hakivat sen mukaansa leikkimään. Ronja kävi vielä useaan kertaan tähystämässä yksin koirapuiston mäen päällä, näkyykö vaaraa jossain.

Malamuutin omistaja jätti puhelinnumeronsa, jos koirasta löytyykin jotain mikä vaatii lääkärissä käyntiä. Kotona sitten tutkittiin, mutta taisi paksu ja tuuhea karvapeite pelastaa lapsosen. Onneksi sai leikkiä vielä tapahtuman jälkeen puistossa pitkän tovin, ettei jää sellaista mielikuvaa, että puistossa tapahtuu aina jotain pahaa. Eiköhän tästa toivuta.

Ronjaa kun ei tunnu monetkaan nuoret urokset oikein vieläkään tunnistavan nartuksi. Ronja on hieman poikamainen käytökseltään, sellainen leikkisä poikatyttö. Ehkä ne kokevat sen uhkaavaksi jo kokonsakin puolesta. Varmaan asia korjaantuu viimeistään ekan juoksun tultua.

Laitoin linkkilaatikkoon linkin Ronjan iskän kuviin sekä tietenkin myös Ronjan oikean äipän kuviin. Kauniita molemmat. Käykääpä kurkkaamassa joutessanne.