Vuoden vaihtumisen odottaminen sujui jännittävissä merkeissä. Meidän edellinen koira Nessa oli paukkuarka. Se makasi sohvan vieressä läähättäen koko illan. Ukkosellakin se halusi heti sisälle turvaan kun jostain kaukaa kuului jylinää. Mitään lääkitystä ei onneksi kuitenkaan tarvittu ja koira rauhoittui heti kun ulkona hiljeni. Tämä oli Ronjan ensimmäinen uusi vuosi ja jännityksellä odottelin miten se tulee sujumaan.

Edellisenä päivänä käytiin keskustassa kaupassa. Sen verran koira pääsi jaloittelemaan, että käveltiin kaupan parkkipaikalta kioskille osatamaan postimerkkejä. Silloin pamahti muutama raketti läheisellä koulun kentällä. Koira pikkuisen pelästyi, mutta jatkoi sitten kävelyä ja haistelua. Kioskin edessä se odotteli ihan tyynenä, vaikka kauempaa kuului pauketta silloin tällöin. No tämä oli vasta aaton aatto.

Aattoiltana sitten katsottiin ekat pamaukset alkuillasta ikkunasta. Sitten mentiin pihaan narussa. Pikkuisen pelotti ne vingahtelevat, mutta muuten rauhallisesti sujui. Illan aikana käytiin muutaman kerran pissalla. Aina paukkui. Lopputärähdysten aikana koira oli jo sisällä nukkumassa telkkarin äänen rauhoittamana. Olihan se muutenkin väsynyt kun menee normaalisti kymmenen maissa nukkumaan. Kun kylä oli hiljentynyt käytiin sitten vielä yöpisulla. Nyt seuraavan päivänä puuhailee rauhallisena yksin tuolla aitauksessa.

Hyvää Uutta Vuotta Kaikille!
(lumisiili ilmestyi illan aikana pihaamme lämmittelemään nuotion viereen)