Lunta on paljon ja eilen illalla pakkanen kipusi taas lähelle kahtakymmentä. Ronja on ollut hyvässä kunnossa, mutta ruoka ei ole oikein maittanut. Jemmailisi vaan mielellään kaikki mattojen alle. Alkaa kohta nenäkin näyttää ruskealta. Eiköhän tuo taas tuosta pikkuhiljaa ala nälkäkin tulemaan. Pitempiä lenkkejä vaan niin ruokahalut heräävät.

Joskus silloin pienenä Ronja löysi vessasta uuden juomakupin - vessan pöntön. Sen se on jo unohtanut ja juonut hienosti kupistaan, joka on käytännönsyistä vessan lattialla. Edellisellä koiralla se oli keittiön puu-uunin edustalla laatoituksella. Vettä roiskui jatkuvasti niin paljon suupielistä, että pari laattaa lähti irti. Yhtenä päivänä mies ihmetteli, miksi meidän kylppärissä on lattiakaivon ritilä pois paikoiltaan. Se on metallinen ja irtoaa helpommin kuin ne muoviset. On oikeastaan ihan vaan omalla painollaan siinä päällä. No ritilä laitettiin paikoilleen. Illalla sitten kuului kylpyhuoneesta raapimisääniä. Ja kun menin katsomaan niin kas vain - siellähän meidän Ronja-neiti lipitti vettä lattiakaivosta. Ritilä oli poistettu paikoiltaan. Olihan sillä vesikuppikin metrin päässä, mutta se oli mielestään löytänyt hienon lähteen ja leikin. Illemmalla seurasin sitten miten se sen tekee. Se hiippaili kylppäriin, raapaisi tassuillaan ritilaa, jolloin kynsi osui yhteen koloista ja ritilä nousi helposti pois paikoiltaan. Nyt meillä on sitten keskellä kylpyhuoneen lattiaa suuri kumipohjainen metallikippo, joka on täytetty juomavedellä. Ja Ronjaa harmittaa.

Treeneissä ei olla tällä viikolla vielä oltu. Ronjalla vaikuttaa kyllä olevan edelleen kaikki ihan hyvin jos ei lasketa tuota ruokahaluttomuutta. Tekoluita kyllä menee hyvin :) Niillä vaan ei taida elää. Onhan sillä tosin joka juoksun jälkeen jossain vaiheessa niitä "laihdutus"-buumeja ollut. Eipä tuo koskaan ole olemattomiin laihtunut tai muuten sairaaksi tullut, joten en vielä niin kovin huolissani ole.

Ronjan pentuvuosi - kirjaprojekti on myöhässä alkuperäisestä aikataulusta teknisten ongelmien vuoksi. Onneksi ongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä. Uusi arvioitu ilmestymisaika on huhti-toukokuu 2010. No hyvä puolihan tässä on se, että ennakkotilaajia ehtii vielä mukaan. Laittakaa tilauksia tulemaan ja tuette samalla erään "äipän" haaveiden täyttymistä :) Tai jos tiedätte jonkun, kenellä olisi mahdollisuus ostaa erä itselle (esim. oman liikkeen yhteyteen) myyntiin niin laittakaa viestiä eteenpäin. Itse yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja keksiä jostain aikaa lisää markkinoimiseen projektin etenemisen vauhdittamiseksi.