Tänään meillä oli toiset BH-treenit. Kaksi koiraa oli kerrallaan treenaamassa, siten, että toinen otti aina paikallaanmakuuta kun toinen teki jotain muuta. Ronjan parina oli Urho-hovawart. Ronja oli ensin makuu-vuorossa. En uskaltanut jättää kauas vaan olin vain muutaman metrin päässä ja ensin selin ja sitten käännyin katsomaan ja taas käännyin selin jne. Aina välillä kävelin koiran eteen ja palkkasin sitä maahan ja taas pois. Ronja pysyi hienosti monta minuuttia. Lopuksi menin koiran viereen ja pyysin istumaan ja palkkasin ja vapaa ja kamalan isot kehut.

Kun tuli Ronjan vuoro tehdä jotain, otimme seuraamista ihan lyhyitä muutaman metrin matkoja ja kokeilimme vaihtaa juoksuun ja hitaaseen kävelyyn. Ihan kohtalaisesti sujui. Sitten teimme muutaman kerran liikkeestä istumista. Tähän Marita opetti hyvän kikan. Liikkeestä käsky istu ja samalla käännytään koiran eteen ja palkataan. Hienosti sekin sitten lopulta sujui. Hyvä treeni kaikenkaikkiaan vaikka otettiinkin vain pieniä paloja kokonaisuudesta. Palkkana oli muuten keitettyä maksaa.

Jesse-hovawart treenasi Reiska-riisenin kanssa ja lopuksi vielä "eläkeläiset" Arttu (8v) ja netta (11v) , molemmat hovawartteja myös. Niiden suoritukset olivat niin hellyyttäviä. Ne oli ihan tosissaan tekemässä, vanhat konkarit.

Oli mukava ilta. Kiitos Marita, Maarit ja Eija!

Kotona sitten päätin antaa itselleni oikeuden tuhlata aikaa Ronjan blogin ulkoasuun. olen käyttänyt valmiita pohjia ennen, kun en ole jaksanut perehtyä oman tekemiseen kun koodikieli on vaikuttanut niin vaikealta. Löysin kuitenkin mahtavan hyviä neuvoja "puvustamosta", joten siitä siten muokkasin jonkinmoisen pohjan. Tulihan siitä sitten vähän liian vaaleanpunainen, mutta soveltunee kuitenkin. Ja onhan Ronjaa kutsuttu syntymäkodissaan Roseksi joten menköön nyt sitten vaikka väri onkin vähän liian imelä. En vain jaksanut enää etsiä muita pohjia väriksi.

Olen pähkäillyt tässä noita näyttelyitä. Tässä lähistöllä olisi loppukesästä kolmekin näyttelyä, Nokialla, Ikaalisissa ja Tampereella, mutta koira on aika karvaton. Muuten suht ok, mutta pöksykarvat on lähes olemattomat. Mitenkähän paljon tuo housujen puute vaikuttaa, kannattaako lähteä kokeilemaan. Onko teillä kokemuksia?

Nyt nukkumaan. Huomenna olisi seurattavaa toko-sm kisoissa Kangasalla, mutta taidan jäädä kotiin koiran kanssa kun se on vähän apealla päällä, kun on päivät ollut yksin kotona ja iltaisinkaan ei ole seurana kuin minä. Istuskelee paljon tuossa ikkunassa odottamassa muuta perhettä lomareissusta ja vikisee itsekseen, tunkee välillä päätään syliini ja pyytää hellimistä. Sillä on kova ikävä.

p.s. seuraavana aamuna; alkoi vaivaamaan tuo vaaleanpunainen tausta, joten väsäsin toisen ja tämä on nyt parempi, joten olkoonjonkin aikaa :) vihreää, olkaa hyvä.