Omenat jäi puuhun. Ovat niin kamalan korkeallakin, että pitäis joku nosturi hommata jos haluais ne kerätä. Ravistamalla menee lommoille. No jäipähän linnuille jotain nokkimista talveksi.

Eilen tiistaina meillä oli treenipäivä, mutta koska juurikaan ketään ei paikalle ehtinyt kuuden maissa, niin käytiin sitten Rasmuksen (ja Sarin tietysti) kanssa tunnin kävelyllä Ylöjärven keskustassa.

Rasmuksella on kävely hallussa. No niin on Ronjallakin, jos mennään yksistään. Nytkin se hullaantui täysin kun näki Rasmuksen ja alkumatka sujui iloisesti pomppien ja loikkien Rasmuksen ympärillä ja lumisissa tienpenkoissa. Kyllähän tuo aina siitä sitten rauhoittuu lopulta ja kävelee nätisti. Sillä taitaa olla kengurun jalat ja ilokaasua masussa.

Ollaan harjoiteltu nyt iltaisin esineeseen tarttumista. Esineinä meillä on ollut kippoja, vessapaperirullia ja patalappuja. Koira on maannut maassa ja minä istunut. Olen laittanut sen viereen esineen ja kehoittanut "esine" -sanalla tarttumaan. Heti kun koski niin sai naksun ja palkan. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että kun ottaa suuhunsa niin saa naksun ja palkan. Eilen tosin kantoi kippoja ympäri kämppää vielä iltasella perässäni pyytämättä kun oli omasta mielestään nälkäinen.

Nyt on pakkasta 1 aste ja hiljalleen leijailee lunta. Olisi mahottoman hyvä ulkoilukeli, mutta pikkusen pitää vielä venyä ja tehdä makkarakeitto loppuun ja imuroida. Muuten alkaakin olla tämän päivän saldo siivouksessa täynnä. Perusteellinen raivaus on tehty usealle huoneelle, jopa vaatehuoneelle. Jätesäkillinen turhaa kulkeutui roskiinkin.

Ronja vahtii tuolla aitauksessa ohikulkevia harvoja ihmisiä. Se on alkanut tällä viikolla pitää kovaa "jöötä" kävelijöille ja autoille, jotka sattuvat pysähtymään meidän kohdalle bussipysäkille odottamaan koulusta pääseviä koululaisia. Mahtaa moni ajatella siitä, että toivottavasti ei hyppää aidan yli - kyllä siitä sen verran kumea ääni lähtee. Se vielä tehostaa haukahduksia yhppäämällä samaan aikaan niin, että etutassut nousevat 15 senttiä ilmaan.