Nyt meilläkin tiedetään mikä on hotspot. Olisihan se luettu tietokin riittänyt. :)

Ronja on Yyterinreissun jälkeen harvakseltaan pyydystänyt häntäänsä ja viikko sitten tapahtuneen pesun jälkeen useammin. olen tutkinut hännän ympärystän, mutten ole löytänyt mitään muutamaa roikkuvaa risua lukuunottamatta. Olen harjannut Ronjaa mielestäni ahkerasti ja kummastellut, miten takapuolen päältä selästä ei meinaa millään talvikarva irrota. Torstaina sitten harjatessa haistelin koiraa ja mietin,. että miten se voi niin haista vaikka oli viikko sitten pesty ja mitäs sieltä löytyikään. Märkivä läntti verenpunaista ihoa kun oikein kaiveli karvoja sivuun. Leikkelin ensiavuksi karvat saksilla lyhyemmiksi, jotta ylipäätään pystyin niiden sekaan mitään näkemään. Puhdistin betadinella ja laitoin kortisoonigeeliä ensihätään. Perjantaina sitten päästiin aamusta lääkäriin.

Lääkäri ajeli koneella Ronjan selkää hännän juuresta ja siitä selän päältä. Ei ollut kaunis näky. Ihottumaa ja näppylää oli levinnyt ainakin 30cm päähän saakka. Sanoin, että ajellaan vaan kaikki missä sitä näkyy, mutta ihan koko selkää ei viitsitty ajella kun lääkäriä alkoi jo säälittämään. Ei niitä pahoja kohtia muualla ollut kuin siinä heti hännän päällä. Varoittelin lääkäriä, että saattaa tulla hepulit, kun surisevalla koneella häärää takapäässä, kun ei imuri ja hiustenkuivaajakaan ole ylimpiä ystäviä koiralle, mutta Ronja seisoikin hienosti paikoillaan ja antoi hoitaa. Sitten puhdistettiin ja rasvattiin ja nekin oli ok toimenpiteitä koiran mielestä. Sitten tuli kaulurin laiton vuoro. Hirveät hepulit. Sitä yritettiin pois tassuilla ja seiniin törmäämällä. Siinä hetki jouduttiin odotustilassa odottelemaan papereita ja päätin sitten, ettei me sitä kauluria oteta. ulkona lämmintä 27 astetta ja pistää nyt toiselle muoviämpäri päähän kun muutenkin on liian kuuma.

Lähdettiin sitten autolla kotiin ilman kauluria. Tai Tassuparin liiketilaan. Ronja odotti autossa kun juoksin hakemassa Vapaavalinnasta sille naisten S-kokoiset pyjamahousut.  Niistä sitten leikkasin lahkeet lyhyemmiksi ja reiän hännälle. Niillä sitten ollaan köpötelty. Ronja antaa takapään olla suht rauhassa ja ei se sinne kunnolla yletykkään. Housuilla sen mielestä on kovin hankala kävellä ja suurimman osan päivästä se vain pötköttelee lattialla. Iltaisin ja aamuisin kun on vilpoista yritetään kävellä pieniä lenkkejä ilman pöksyjä tietenkin.

Saatiin matkaan (tietenkin, koska niistä sai ell hyvät rahat) shamppoota ja hoitoainetta mitä en ole vielä käyttänyt. Lisäksi rasvaa jota laitetaan kolmesti päivässä sekä viikon antibiootit joita otetaan kahdesti päivässä 3 tablettia kerrallaan. Lääkkeet menevät hienosti alas, onhan ne jotain maksan makuisia vai mitä lie olikaan.

Tassuparille saapui eilen neljä lavallista tavaraa. Nyt puuttuu enää pannat ja taluttimet ja irtoherkut ja heinät. Ne tulevat toivottavasti ensi viikolla. Kaikki ahkeroitiin eilen hyllyihin ja tyttö oli kaverinsa kanssa pussittamassa 40kg koirankeksejä. Teetin käynti-/bonuskortteja netissä print24 sivuilla. Pikkuisen arvelutti menikö rahat hukkaan kun mitään ei kuulunut ja kortit piti maksaa etukäteen. Netissä oli paljon myös haukuttu siellä teetettyjen korttien laatua. Eilen nekin sitten tulivat ja olen kyllä ihan 110% tyytyväinen. Edullisia ja laadukkaita ja pystyy suunnittelemaan omista kuvista vaikka mitä.

Huomenna pitäisi pestä kaikki matot. Toivottavasti on yhtä lämmin ja tuulinen päivä niin saadaan kuiviksi myös.