Täällä sitä ollaan taas Tassuparissa järkkäilemässä. Liike alkaa näyttään jo ihan kaupalta. Vielä puuttuu tavaraa kuten luita, siankorvia ja kaikki pannat ja taluttimet, mutta kaikki aikanaan. Tällä viikolla pitäisi kaiken tarvittavan tulla kuitenkin. Kaikennäköistä pintä tulee jatkuvasti mieleen mitä puuttuu. Hyvä niin kun on vielä vajaa 2 viikkoa aikaa.

Valpas ja pirteä kassa-apulainenkin on näemmä päässyt kuvaan luunsa kanssa. :)

Ikkunoihin saatiin eilen teippaukset. Olen suunnitellut ne itse. Ongelmana oli vain se, ettei ollut käytettävissä mitään muuta ohjelmaa kuin alkeellistakin alkeellisempi PAINT. Kuitenkin niistä tuli ihan kivat sitten lopulta. Tykkään, että ne on selkeät ja yksinkertaiset eikä liian krumeluurit. Jokaisen tassun keskellä on A4 koinen aukko, johon saan sisältäpäin laitettua vaihtuvia mainoksia ja ovessa siinä kohden on tietenkin aukioloajat.

Pikkuisen alkaa olla perhosia vatsassa. Tästä se vielä pahenee ihan varmasti. Eniten jännittää, että miten asiakkaat löytävät paikalle ja oppivat käymään meillä. Ylöjärvihän on siitä kummallinen paikka, että vaikka täällä on yli 30 000 asukasta, ei täällä oel kuin yksi eläinkauppa. Se sijaitsee tuolla n.3km päässä kauppakeskuksessa, syrjemmässä keskustasta. Täällä on ollut erinäisiä eläinkauppoja joskus ennen, mutta niistä mulla ei juurikaan ole muistikuvia. Musti ja Mirri oli, mutta olisikohan n. 10 vuotta aikaa siitä kun se muutti Tampereen puolelle Lielahteen. On sitten ollut kuulemma myös jokin pieni kauppa, jossa oli myös koiratrimmausta, mutta siitä en ollut kuullutkaan, kun tuttava siitä kertoi. Olen tosin aikoinaan täältä lähtenyt opiskelemaan Lahteen ja muutimme sitten perheen kanssa tänne n.6vuoden jälkeen. Sinä aikana on kuitenkin voinut tapahtua vaikka mitä.

Sitten taas jos miettii Kangasalaa Tampereen toisella puolella, niin siellä on asukkaita alle 29 000 ja siellä on ainakin kolme toimivaa eläinkauppaa. Taitaa olla vielä yksi, mikä on varsinaisesti nettikauppa, mutta sekin auki välillä ihan paikanpäälläkin. Ei kai Ylöjärvellä ole ainakaan sen vähempää lemmikkieläimiä kuin muuallakaan. Kaiken järjen mukaan täällä on "tilaus" eläinkaupalle.  Liiketilahan ei ole mulla järin suuri, mutta toisaalta, en suurempaa olisi halunnutkaan. Pieni pysyy hallinnassa. Toisaalta mitään suurta, kuten häkkejä ja petejä tuskin mahtuu tänne ihan helposti, mutta periaatteessa niitä voi tilata sitten asiakkaille, jotka niitä haluavat. Samoin otan vastaan pyyntöjä ruokien ja muidenkin tavaroiden suhteen. Jos joku tarvitsee jotain erityistä niin rohkeasti vaan kysymään niin hankitaan.

Pankkikorttisysteemi on se , mikä on mua vaivannut paljon. Koska tälläisen liikkeen aloitus on tietenkin tehtävä pankin rahoilla, on pakko miettiä kaikki tarkkaan. Alussa on tärkeää, että saa myyntitulot kattamaan kulut. Kuluja ovat vuokran lisäksi kaikki kuukausittaiset maksut, joita yllättäen alkaakin kertyä paljon kun on pakko olla netit ja puhelimet sun muut. Tietenkin rahaa pitää jäädä ja tulla myös uusien tavaroiden jatkuvaan ostamiseen. Koska olen sellainen vellihousu, että haluan pelata varman päälle ja luoda tänne toimivan ja pitkäaikaisen eläinkaupan olen sitten karsinut joitakin kuukausimenoja minimiin. Pankkikorttisysteemit jätin tästä alkuhässäkästä pois. Ihan varmaan ne tulevat talven aikana tai ennenmminkin, mutta ei tähän alkuun. Automaatti on melkein liikkeen ulko-oven vieressä, joten maksamisen ei pitäisi olla ongelma asiakkaille. Toivotaan, että ihmiset ymmärtävät :)

Nyt jatkuu tavaroiden järjestäminen ja hinnoittelu. Tänään tulee pannat, valjaat ja taluttimet ja huomenna luut ja irtoherkut. Tänään illalla tulee koevalokuvauksiin ainakin yksi koira, ehkä toinenkin.