Nyt pitää tehdä hatunnosto Ronjalle. Se on ollut pölhöllä päällä ja lenkkeilyt on ollut aikalailla kiskomista narussa. Eilen ajattelin, että olispa ihanaa jos se joskus oppisi hölköttelemään potkukelkan vieressä. Ajattelin, että tuskin siitä mitään tulee kun ei olla kokeiltu mutta ajattelin kuitenkin yrittää.

Alku oli hankala. Ronjan oli hankala tajuta, että kulkeminen tapahtuu kelkan vasemmalla puolella. Me muuten mentiin väärää puolta tietä. Kelkallahan pitäs mennä oikeaa. No hällä väli täällä korvessa. Koira pysyy paremmin vasemmalla kun on tottunut. Kelkan ja tienreunan välissä on turvallisempaa.

Kun Ronja tietää mitä tarkottaa REUNAAN, SEURAA, ODOTA, EI ja TAITAVA ja  HYVÄ niin kelkkailu sujuikin yllättävän hienosti. Suorastaan upeasti. Mentiin kevyttä hölköttelyä ja välillä tietenkin pysähdyttiin haistelemaan. 3km matka tuli tehtyä ja koira oli iloinen ja nautti. Nyt on tuo juokseminen jäänyt vähemmälle kun ei olla käyty missään koirapuistoissa eikä irtikään ole muutamaan hetkeen ollut kun ne korvat on tukossa.

Illallla R oli tuossa piha-aitauksessa vielä pissalla. 10min päästä hain sisälle niin jo oli Viliami naapurista "morsianta" tervehtimässä ja kuonopusuttelemassa aitauksen takana. Heti luikki tiehensä. Ronja oli toki iloinen kun sulho oli tullut moikkaamaan. Voi noita höpsöjä... Muksuille sanoinkin, että ei saa nyt jättää Ronttia yksin aitaukseen kun sillä on juoksu, ettei satu mitään...

Me ollaan muuten nyt siirrytty vähän enemmän barf-ruokintaan. Painollisesti kasvava pentu tarttis aikamoisen määrän vielä, 2,5kg päivässä, raakaruokaa, mutta saa nyt tällä hetkellä reilun kilon ja vähän papanoita päälle. Rontti on tykänny älyttömästi tästä ruokamuutoksesta. Eilen kun odoteltiin, että ruokapötkö sulaa tiskipöydällä, se kävi välillä jatkuvasti vinkumassa siinä vieressä. Maha ei ole ollut kertaakaan ripulilla. Rustoja syötän vähän varovaisemmin, näyttäisi siltä, että niiden jälkeen tulee muutama pahanhajuinen tuhnu, mutta voinee johtua jostain muustakin. Barffihaastattelu on valmis, lehti ilmestyy huhtikuun alussa.