Uuden vuoden aatto sujui leppoisasti. Koiran kanssa tehtiin normaalit ulkoilut, mutta naurssa. Kauempana paukahteli jo pitkin iltaa, mutta ei tuntunut olevan mitään erityistä paniikkia koiralla. Kunhan pamahti ja siinä se. Tuossa koulun kentälläkin ihan meitä vastapäätä norkoili lauma lapsia monta tuntia paukuttamassa. Osan Ronja katseli ikkunasta ja osa ei kiinnostanut. Ihan loppuillasta jätin sen sisälle varmuuden vuoksi kun käytiin omat rakettimme ampumassa pihassa. Anoppi oli kanssamme iltaa viettämässä ja pojalla oli oma kaveri. Tytär vietti vuoden vaihtumista Kap Verdessä kolme tuntia myöhemmin.

Vuoden ensimmäinen päivä alkoi ulkolenkillä. Ronja on pirteä ripulista huolimatta. Huomenna on haettava antibiootit kun ei muuten tunnu menevän ohitse. Teimme pienen lenkin sorakuopalla ja totesimme, että sotkua riittää sielläkin näin uuden vuoden jälkeen.

Eilen päivällä päätin sitten pestä koiran. Olen sitä jo monta viikkoa haaveillut, mutta on ollut niin kovia pakkasia, etten ole raaskinut. No mentiin sitten pesulle ja laadukkaalla koirashamppoolla pestiin. Kuivattiin pyyhkeellä ja sitten asettui olohuoneen lattialle kuivattelemaan loppuja. Kun oli vähän kuivannut tuli viereen paijattavaksi ja mitä hittoa - kamalat takut selässä! Kääk! En käsitä - justiinsa perjantaina harjattiin ja setvittiin kaikki karvat työharjoittelijan toimesta Tassuparissa. Ei sillä selässä ole koskaan mitään takkuja ollut. Toki tiedän, että pesun jälkeen koirasta lähtee normaalia enemmän karvaa ja tiedän myös sen että talvikarvan lähttemistä voi nopeuttaa pesemällä koira. Mutta humps- selän päällä oli siis kamalia huopatakkuja pesun jäljiltä. Pohjavilla oli irronnut selästä ja jäänyt kiinni parin sentin päästä nahasta tiiviiksi takkumöykyiksi. Ei siinä muuta kuin reippaasti sakset käsiin, eihän noitten huopalevyjen alla mikään kuivu ja hotspotit alkoi heti kummittelemaan mielessä. Tunnin saksimisen ja kampaamisen jälkeen saatiin suurin osa pois, ja niitä takkuja ei todella ollut missään muualla kuin selän päällä, ei ede takapuolen villahousuissa. Nyt on vähän lyhyempää karvaa osassa kohtaa selkää, mutta saatiinpahan kuivaksi ainakin. Huh. Outo homma - koskaan en ole tälläiseen ilmiöön törmännyt...