Ennen lomaa yhtenä iltana istuttiin miehen kanssa sohvalla ja koira makasi lattialla oikealla kyljellään. Noustiin siitä sitten mennäksemme johonkin ja koira nousi myös. Ja ulisi. Ja kun vihdoin pääsi seisomaan niin roikotti oikeaa etujalkaansa suorana vähän sivulle viistosti ihan kuin se olisi ollut poikki. Ja ulisi ja ulisi. No mitäs siinä voi tehdä. Kääntelin tassua eri asentoihin. ulina loppui melkoisen pian. Mikään ääriasentokaan ei tuottanut mitään kiljahduksia. Hetken hierottiin jalkaa ja sitten kaikki oli taas kuin ennen. Lenkeillä ja muualla menee normaalisti, ei mitään ontumisia.

Asia jo vähän unohtui, kunnes viime perjantaina Tassuparissa koira makasi taas keittiön lattialla oikealla kyljellään. Kun yritti sitten nousta niin samanmoinen ulina alkoi. pakotin sen ylös ja linkuttamaan kolmella jalalla toiseen huoneeseen, matolle maahan. Kääntelin ja painelin jalan varpaista selkään, eikä mitään löytynyt. Ei yhtäkään aristavaa kohtaa. Muutama minuutti hierontaa ja koira oli taas unohtanut, että sillä koskaan oli jalkaan sattunutkaan.

Kamala olo, mikä vikana. Onneksi sain Lauran (hieronut Ronjaa pentuna) kiinni ja Laura tulikin heti lauantaina Tassupariin hieromaan Ronjaa. Mitään kipukohtia ei löytynyt. oikean etutassun lihas (melkein selässä) oli jumissa. Samoin takapään lihakset. Ehkäpä se jumittunut lihas tosiaan aiheutti etutassun puutumisen kun sen päällä maattiin. Tarkkaillaan tilannetta. Ainakin pari kertaa vielä hierotaan lähiaikoina, että saadaan jumit pois.

Karvanlähtö on ollut tajutonta. Edes edellisellä leolla ei koskaan ollut näin paljon karvoja. Toisaalta, viime talvena ei ollut kuin yksi suojakelipäivä ja tämä Ronttihan nukkuu yönsä ulkokuistilla mielellään. Ehkäpä se on kasvattanut itselleen triplaturkin. Vähintään. Kohta on heinäkuun loppu ja talvikarvoja on edelleen kaulassa, kylkien ala-osissa ja takapäässä. Alkukesästähän sillä oli kaksi hotspottia. Niiden jälkeen vaihdettiin ruokamerkkiä ja aloitettiin opticoat-öljykuuri ruuan sekaan. Hotspotteja ei ole tullut mutta ihan selvästi koiraa vaivaa nuo paksut karvat ja se yrittää itse niitä kohtia rapsuttaa tai purra. Eilen ennen uimaan menoa harjailin taas siitä pussillisen villoja furminaattorilla ja huomasin takareidessä märän kohdan jota se oli hampaillaan kalunnut. Eipä menty sitten uimaan. Tänään vaihdoin puolikuristavan kaulapannan kankaiseen, kun puolikuristavan (nahka-ketju) ketjuosan kohdalla kaulassa näytti olevan karvattomampi kohta. Kai sitä tulee vähän skitsoksi, kun alkaa miettimään kaikkia allergioita sun muita, mutta otetaan nyt iisisti ja katsellaan. Iho näyttää muuten hyvältä, mitään ulkoloisia ei ole. Tänään ostin "lapsoselle" Derma Comford suiketta, jonka pitäsi lieventää karvanlähdöstä johtuvaa kutinaa ja kosteuttaa ihoa. Aamulla suihkaistiin ekan kerran ja ainakin näyttäisi siltä, että on nyt täällä töissä ollut rauhallisempi.

Hitsi, jos en olisi juuri ilmoittanut sitä syksyllä kahteen näyttelyyn, vetäisin varmaan koneella lyhkäsemmäksi noita ongelmakohtia. Yritämme vielä kuitenkin pötkiä näillä menetelmillä ja katsella mihin suuntaan tilanne kehittyy.

Tässä asiakkaat ovat puhuneet samanmoisia tarinoita omista koiristaan. Karvoja lähtee aina vaan ja niitä on ollut paljon runsaammin kuin aiempina vuosina. Uskon kyllä itsekkin tuon menneen kylmän talven vaikutukseen. Kesä on hienoa aikaa, mutta jos koira voi paremmin talvella niin hiiteen koko kesä. :)