Tässä on ollut nyt muutama päivä, että Ronja ei ole juurikaan mitään syönyt. Paitsi pikkusen papanoita jonkun leikin ohessa ja sitten ruohoa. Normaalisti kakkii ja juo. Olin jo vähän huolissani roikaleesta, mutta laitettiin kaikki kuumuuden piikkiin, mutta eilen illalla mulla taas välähti: Ronjalla on valeraskauden oireita.

Se kääntää ja vääntää matot rullalle. Läähättää ja ruoka ei maistu. Lisäksi se on yhtäkkiä halunnut alkaa leikkimään puremisleikkejä. Ei pure oikeasti, mutta ottaa hampailla mukamas kädestä kiinni. Eilen se meni istumaan makuuhuoneen nurkkaan ja tuijotteli sieltä. Me istuttiin olkkarin sohvalla. Kurkin siitä koiraa ja kun katsoin sitä niin se veti päänsä piiloon kulman taakse, ihan kuin olisi halunnut olla piilossa. Se on ollut rauhaton muutenkin. Haluaa ulos ja haluaa sisään ja haluaa ulos. Kun "koputtaa" (raapaisee tassulla kylmän kuistin ovea kun se haluaa sinne viileämpään) ja menen sitten avaamaan oven niin meneekin maahan makaamaan ja toljottaa mua sen näkösenä, että luuletko tosiaan, että muka haluaisin kuistille?!? On apaattisen ja suorastaan kaihoisan oloinen ja sitten yhtäkkiä alkaa riehakkaasti leikkimään luulla tai leululla. Puruluita se kyllä syö.

Pehmolelut on ulkona kaikki, joten sille ei ole annettu mahdollisuutta pitää niitä pentuinaan nyt kun se tuntuu olevan sekaisin. Juoksusta tosiaan on justiinsa näillämain se kahdeksan viikkoa, että olen kyllä nyt ihan varma, että jonkin asteista valeraskautta meillä podetaan.

Aika jännä juttu tuo valeraskaus. Lueskelin siitä eilen netistä. Susilaumassa vain johtajanaaras "saa" synnyttää jälkeläisiä. Kaikilla naarailla kuitenkin on kiima yhtä aikaa ja sitten kun johtajanaaras synnyttää pennut niin muilla alempiarvoisilla naarailla on valeraskaus, jolloin ne auttavat johtajanaarasta hoitamaan sen pentuja.

Oli meillä edelliselläkin leolla aina silloin tällöin valerskauden oireita. Ei joka juoksun jälkeen kylläkään. yhdellä kerralla se oli päivän aikana pistellyt palasiksi oman sohvansa patjan. Ronja on onneksi vasta tyytynyt rullaamaan mattoja.

Tila voi nettilueskelun mukaan kastää parikin viikkoa. Pitää vaan keksiä kovasti jotain muuta ohjelmaa ja ajateltavaa. Voi meidän höppänää Ronttia.