Viime yönä nukuttu pentulaatikossa Ronja kainalossa ruhtinaalliset 4h. Ihan selvästi sitä alkaa piristymään kun saa edes hetken nukkua. Olen ollut tokkurassa kun on väsyttänyt, mutta ihan selvästi tänään on jo parempi päivä. Pennut ovat kahdessa laatikossa tallomisvaaran vuoksi. Laatikot ovat isommassa pentulaatikossa. Ja me maataan Ronjan kanssa sanomalehdillä ja filteillä. Ronja viihtyy kyllä laatikossa lähellä pentuja ilman muakin, mutta nyt kun ilmeisesti maidontuotannon kunnollisen käynnistymisen takia on aika rauhaton, on sitä pakko vähän pitää silmällä. Mielellään nostelisi varovasti kaikki nukkuvat pennut pois laatikoista ja ihmettelisi sitten mihin käy maate kun 12 mönkijäistä valloittaa tilan. Parempi olla vaan vielä varovainen. Viime yö meni paremmin jo. Mönkijäiset söivät parin tunnin välein ja väliajat Ronja nukkui pää kainalossani toisessa päässä pentulaatikkoa. Taidettiin molemmat olla aika väsyneitä. Onneksi ollaan saatu hienosti järkättyä asiat niin, että minä olen Ronjan kanssa päivän ja mies ja poika hoitelee illan niin käväisen muutaman tunnin töissä. Tytär oli yhtenä päivänä muttas sai koiralaumasta aika pahat allergiareaktiot. Auttelee nyt sitten jeesaamalla kaupalla.

Pennut saavat tosiaan Alnusparkin kennelnimen. Nimiä keksittäessä oli itselläni sellainen pakkomielle, että niiden tulisi tarkoittaa jotain. Jotain rotuun liittyvää, ehkä luonteeseen ja tietenkin samalla kuulostaa kauniilta. Amicus tarkoittaa ystävää ja sellainenhan leo on kun sille vaan annetaan oikeanlainen kasvuaika ja koulutus. Perusluonteeltaan Ystävä isolla Y:llä. Sen vuoksi kaikissa nimissä on lopussa tuo Amicus.

Nyt kun on pikkuisen energiaa niin muutama sananen synnytyksestä. Ronja oli hyvin levoton jo lähes 2vrk ennen synnytystä. Valvoin sen kanssa jo edellisen yön kun se ei voinut oikein maata eikä istuminenkaan tuntunut hyvältä. Onneksi leonberg porukoissa on kultaakin kalliimpia auttavaisia ihmisiä ja niimpä Anna-Maria ja Mari olivatkin meillä sitten viettämässä vappuaattoa ja yötä. Yö sujui supistellessa ja lämpöjä mittaillessa. Alimmasta lämmöstä meni reilu 15 tuntia, kun ensimmäinen pentu syntyi vappupäivän yönä klo.04.20. Se oli pentueen suurin poika. Seuraava poika syntyi 05.30 ja sitä seuraava 05.45. Ensimmäinen tyttö tupsahti klo 05.53 ja sen perässä tulivat sitten heti kaksi muutakin tyttöä 06.30 ja 06.40. Aamusella 07.21 syntyi taas poika ja loput pojat 07.49, 08.18, 08.31, 09.13 ja 11.05. Tässä vaiheessa apujoukot vapautettiin omille kotirintamilleen töihin ja Pirjo saapui avuksemme. Ronja supisteli yhä, mutta arvelimme sen johtuvan jälkisupistuksista. Pirjo lähti sitten omiin hommiinsa ja 15 minuutin päästä siitä syntyikin sitten vielä yksi pentu klo. 17.30. Pentu oli veltto ja kieli ja ikenet harmaat. Ilmeisesti ollut kuolleena jo vähän aikaa. Ronja nuoli huolestuneena viimeistä ja sain onneksi napattua pentulaatikosta yhden eläväisen pennun Ronjalle sen huomaamatta. Ojensin kuolleen pojalle selän taakse ja tämä vei sen välittömästi ulos roskiin. Kamala ajatus, mutta onneksi Ronja ei ehtinyt tajuta sen kuolleen niin ei tarvitse etsiä sitä kadonnutta.

Painot nousevat kaikilla, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Yksi poika oli heiveröinen ja väsynyt, mutta nyt sekin on piristynyt ja tarttuu tissiin härän voimalla. Tämän päivän punnitusten jälkeen pienin pentunen painaa 369g (lähtöpaino 299g) ja suurin pentunen 616g (lähtöpaino 558g). Ne tietävät jo, että kun laatikosta ottaa yhden niin kohta pääsee muutkin ja tulee maitoa. Ne kiipeävät kamalasti huutaen laatikon reunaa vasten ja tuhisevat onnellisena päästessään tissille äidin huolellisen putsauksen jälkeen.

Eli loppuyhteenvetona; väsyneitä ollaan, mutta homma hanskassa. Ihana katsoa noita pentuja, isommat pojat seisovat tissillä upeasti suurilla takajaloillaan ja heiluttavat häntäänsä.