Viikonloppu meni hurahtaen. Meillä oli vieraita ja perkasin koiraa perusteellisesti. Vielä on takapäässä takkuja ja korvakarvoja pitänee lyhentää nyppimällä ennen syksyä ja näyttelyitä vielä. Pestä piti otus viikonloppuna, mutta puuhaa tuntui olevan muutenkin enemmän kuin tarpeeksi. Mainoksiakin on teetetty, mutta nekin on jakamatta. Ollaan Ronjan kanssa nyt kahtena aamuna lähdetty seitsemältä liikkeelle ja jaettu pari tuntia mainoksia ja menty sitten töihin. Vielä olisi urakkaa ainakin huomiselle.

Tänään täällä oli kamala ukkonen. En muista, että olisin pitkiin aikoihin tälläisessä myräkässä ollut. Ensin alkoi jytistä. Sitten tuli vettä ja rakeita. Tassuparin ulko-ovi oli auki, mutta suljin toisen puolen pikkuikkunat kun alkoi jo tuntua siltä että salamat tulevat ikkunoista sisälle. Sitten meni sähköt. Oli pimeää kuin yöllä. Siinä vaiheessa ajattelin mennä rauhoittelemaan koiraa portin toiselle puolelle (olin siis itse myymälän puolella). Ja mitä vielä. Siellä se nukkui myyntitiskin vieressä lattialla niin kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Mahtava likka.

Myräkkä vain yltyi ja peukalonpään kokoisia rakeita alkoi sinkoilla maahan. Liikkeen edessä oleva auto alkoi huutaa ja vilkkua kun varashälytin laukesi päälle. Pihan kaivo ei vetänyt samaa vauhtia, mitä vettä taivaalta tuli ja pihassa oli ruhtinaallinen uima-allas. Ainakin 15cm vettä joka puolella. Tarkistuskaivosta (jossa siis ei ole niitä reikiä vaan rautakansi) suihkusi vettä joka reunalta suoraan ylöspäin melkeimpä 20cm korkeuteen. Laitoin koiran naruun ja otin sen mukaan katselemaan ovesta mitä ulkona tapahtuu, kun se oli yksin pimeässä takaosassa. Ronja kurkkasi varovasti ulos ja katsoi ihmeissään oven edessä olevaa rappurallia, joka oli peittynyt veteen. Vesi virtasi kovaa vauhtia ovemme ohitse kohti toista kaivoa. Kaksi senttiä kun olisi vielä noussut niin oltaisiin saatu tuulikaapin lattiakin pestyä. Ajattelin jo kasata koiranruokasäkkejä tulvavalliksi. :) Ei onneksi tarvinnut.

Vihdoin sade lakkasi ja ukkosetkin siirtyivät Jyväskylän suuntaan. Puolen tunnin päästä pihakin oli tyhjentynyt ja  jäljellä oli vain veden matkalta keräämät kivet, hiekka ja roskat. Käytin koiraa ulkona. Varovasti se asteli ulko-ovelle ja kurkisti rappurallia. Se astui varovasti asfaltille ja haisteli maata. Se oli ihan kummissaan, mihin se joki oli hävinnyt mikä vielä äsken tässä vuolaana virtasi? Sähköt olivat poikki tunnin verran.

Iltapäivällä ystävämme Laura tuli hieromaan Ronjan. Edellisen hierontakerran jälkeen Rontilla ei ole ollut enää niitä etujalan puutumisia. Laura sanoikin, että lihakset tuntuvat nyt hyvältä. Takapäässä oli vielä jotain jumeja. Sovittiin vielä yksi kerta elokuun loppuun tai syyskuun alkuun. Hieronta sujui paljon paremmin kuin ekalla kerralla ja Rontti selvästi oikein nautti.

Tassupari järjestää yhdessä Uusitalon Tuulan kanssa Match Shown ensi viikonloppuna. Siitä on lisää Tassuparin sivuilla. Kaikenmoista puuhaa on ollut, mutta kaikki näyttää nyt oikein hyvältä. Toivottavasti saadaan vielä hieno ilmakin. Ainakaan ei ihan tämmöistä kuin tänään on ollut. Tervetuloa mukaan kaikki kynnelle kykenevät.