Kesä on ihanaa aikaa, mutta kun lämpötila alkaa nousta lähemmäs kolmeakymmentä on liian kuumaa mulle ja myös koirille. Vettä juotetaan ja koiria viillennetään kaikin keinoin. Ronja on onneksi lähes turkittomassa kunnossa pentujen vuoksi ja sillä on varmasti kohtuullisen vilpoista. Alvilla taas on paksu pentuturkki ja sen mielestä vesikipot ovat aivan liian pieniä uimiseen. Yleensä se juo muutaman kulauksen ja sitten tassullaan painaa koko kipon nuri. Kaapii sitten hetken vettä lattialla ympäriinsä ja heittäytyy siihen nukkumaan. Kaikki lenkkeilyt hoidetaan aamulla tai myöhään illalla. Ruokahalu on onneksi molemmilla hyvä.

Se miksi haluan ottaa tämän kuumuuden esille on se, että eilen kuoli nuori ja terve leonberg lämpöhalvauksen uuvuttamana. Kyseessä ei ollut minkäänmoinen laiminlyönti. Koira oli viilennetyssä/ilmastoidessa autossa ja sai vettä. Oireiden ilmaannuttua tämä kyseinen koira pääsi vartissa lääkäriin, mutta mikään hoito ja viilennys ei enää auttanut.  Lämpöhalvaus on salakavala ja voi alkaa yllättäen. Voimia Enzon perheelle.

Pieni yhteenveto lämpöhalvauksesta:

LÄMPÖHALVAUKSEN oireet KOIRALLA: nopea läähätys ja levottomuus, horjahtelu, kuolaaminen, tuijottava katse, oksentelu, ripuli..Johtaa nopeasti shokkiin ja tajuttomuuteen, jolloin seurauksena saattaa olla lemmikin menehtyminen.

ENSIAPU: Viilennä koiraa viileällä vedellä. Tehokkaiten viilentyy kastelemalla karvattomista paikoista kuten mahan alta.Juota koiralle vettä.Kuljeta eläin lääkäriin tarkastukseen/hoidettavaksi.

Sitten iloisempiin asioihin. Alvi kasvaa kovaa vauhtia ja pärjäilee hienosti äippä-Ronjan kanssa. Allu ja Arttu veljet kävivät muutama päivä sitten kaupalla leikkimässä veikan kanssa. Tässä ensimmäisenä kuvissa Alvi ja Arttu (Aramis). Arttuhan oli syntyessään pienempi, mutta nyt jo hyvin saman kokoinen kuin Alvi ja ennen kaikkea hirmuisen saman näköinen. Poikia oli suorastaan vaikea erottaa toisistaan :)

Sitten Allu (Anton). Allu on selvästi punaisempi kettu-poika. Kapeampi pää kuin Alvilla, mutta niin hurmaava kaveri kerrassaan.

Ja melkein meinasi unohtua, että Alvin kanssa on käynyt leikkimässä myös Joonas. Joonas on samanikäinen, mutta belgianpaimenkoira. Alkuun näillä kavereilla ei meinannut löytyä yhteistä säveltä leikkiin, kun Alvi pitää enemmän kahnusteluista ja painimisesta ja Joonas taas juoksuleikeistä :)

Ronja ja Alvi ovat olleet molemmat kaupalla töissä kanssani. Kun koira-asiakkaita tulee niin Ronja suhtautuu hienosti eikä murmuta niille portin takaa vaikka Alvi onkin vahdittavana. Usein näkee, että kun äitikoiran seuraksi jää pentu, niin äitikoira alkaa puollustaa sitä vierailta koirilta ilman mitään syytä. No eihän tästä mitään tulisikaan, jos asiakkaita pitäisi pelotella. Toisaalta tuo Ronja on aina ollut sellainen, ettei sitä muutenkaan huvita mikään tappelu. Ja siitä olen hirmuisen tyytyväinen ja iloinen, että päävärkissä on kaikki osat oikeilla paikoillaan :)

Tässä ihmispuolen elämässä on ollut sen verran hulinaa ja huolia, että olen pahoillani, jos olen unohtanut tänne blogiin päivitellä jonkun lapsosen kuvaterveisiä. Helle on pehmentänyt päätä ja mitään ei meinaa muistaa jos ei heti tee. Laittakaa vaan kuvia tulemaan sähköpostiin, niitä on aina niin ihana katsella.

Alville on varattu ensi viikon keskiviikko aamulle aika rokotuksille. Parvoa on kuulemma ollutkin nyt liikkeellä. Joten olkaahan varovaisia senkin suhteen. Parvoahan voi tartuttaa koira, joka kantaa jo virusta, muttei ole vielä itse sairastunut. Ei siis ennen kuin rokotukset on kunnossa, mihinkään koirapuistoihin tms. pennun kanssa :) Oikein leppoisaa viikonloppua kaikille!