Ronja on ravistellut tänään päätään. Korvat näyttävät ihan hyviltä. Toinen ehkä pikkuisen punainen ja vaikkuisempi. Yritän huomenna soittaa, jos saataisiin ilta-aika ja käytäisiin näyttämässä lääkärissä. Toivottavasti ei ainakaan ole hirvikärpänen korvakäytävään hiipinyt. Niitä kun on täällä oikein vaivaksi asti, vaikka uutisissa sanoivatkin, ettei tänä vuonna ole paljon hirvikärpäsiä. Tulkaa vaan vaikka katsomaan. Itse vaiva ei tunnu koiraa paljoakaan vaivaavan.

Syksy on tullut. Mun mielestä syksy alkaa tietenkin niistä hirvikärpäsistä, mutta etenkin siitä, että ulkona haisee MÖRÖLLE. Juu ihan totta. Mieleeni on jäänyt kun joskus kun muksut oli pieniä katseltiin muumeja videolta ja siinä yhdessä jaksossa ennen kuin Muumilaaksoon tuli talvi, oli Mörkö käynyt Muumitalon pihassa. Se oli kävellyt ympäri pihaa ja sen jäljissä oli jäätynyt maa ja muumimamma sanoi, että tuoksuu talvelle. Aamuisin ei ole paljonkaan vielä pakkasia ollut, mutta huomaa jo, että lähellä mennään. Samoin illalla tuoksuu ilma jo Mörölle.

Nyt löytyy jo värikkäitä puitakin sieltä täältä...ainakin sorakuopan reunalta.

Lisäksi löytyi yksi erittäine karvainen, joka käpertyi lämpöiselle kädelle. Toivottavasti löytää hyvän talvehtimispaikan.

Koira nautti syksyn hajuista ja kulki verkkaiseen kuolemaa tekevien kasvien seassa nuuhkuttaen.

Mäen päällä oli pakko kaivaa aarteita. Ties vaikka olisi luu haudattuna.

Alas ei enää paistanut aurinko, mutta kun ylös kiivettiin löydettin pieniä keltaisia koivuja.