Tänään oli taas harmaa päivä. Itse kävin tämän taudin aikana neljännen kerran lääkärissä kun ääni ei palaudu ja yskä ja korvasärky vain jatkuu. Mitään kummoista ei löytynyt. Poskionteloissa jotain edelleen ja uusi antibioottikuuri. Koira on jäänyt niin vähälle huomiolle jo kolme viikkoa, että päätettiin miehen kanssa lähteä vielä iltasella ajelemaan 20km Tampereelle koirapuistoon. Ollaankohan me hulluja - mitä sitä ei koiran takia tekis?

Koirapuistossa ei ollut ketään. Ilmoitustaululla oli lappu, jossa varoitettiin  koiratäistä. No me nuuhkuteltiin siinä lähes nollan asteen lämpötilassa sitten aikamme. onneksi sielllä on sentään katulamppuja. Sitten portin taakse ilmestyi perhe labradorin kanssa. Se olikin Ronjan mielestä ihanaa.

Labbis oli 7kk vanha tyttö. oikein reipas ja rohkea. Haastoi ison Ronjamme heti leikkiin. Juoksivat ja painivat taukoamatta. Labbis selätti Ronjan usein, seisoi päällä ja retuutti karvoista ja poskista. Labbis otti kiinni Ronjan korvasta ja veti kuin vetolelua. Ronja ei välittänyt. Välillä se nousi ja sitten juostiin kunnes taas pysähdyttiin ja painittiin. Ja Ronja oli niin onnellinen tuosta villistä ja ihanasta leikkikaverista.

Oli hienoa huomata kuinka mahtava luonne tuolle meidän Rontille on kehittynyt. Niin äärettömän kärsivällinen ja huomaavainen, niin kiltti ja nöyrä toisille koirille. Jotenkin sitä ajattelee aina, että isolla koiralla tuo luonne on vielä tärkeämpi kuin pienellä. ison koiran kanssa voi olla oikeasti pulassa, jos se ei tule kenenkään kanssa toimeen. Ainakin saa olla varuillaan. Jos pikkukoira hermostuu jollekkin, on jälki huomattavasti vaarattomampaa kuin ison koiran hermostuessa.

Tästä päivästä tuli niin hyvä mieli. Hyvä mieli kun pystyi toipilaanakin tarjoamaan koiralle jotain mieluista toimintaa. ja vielä tyytyväisempi siitä, että vaikka vuoden koirapuistokäynnit on laskettavissa yhden käden sormilla, on meillä edelleen se ihana ja kärsivällinen ja sosiaalinen koira, joka meillä oli silloinkin kun pentuaikoina koirapuistossa ravattiin joka viikko useita kertoja.

Nyt on moneksi päiväksi luvattu sadetta ja kuraa. Tänään on ainakin reuhkattu niin paljon, että huomenna voidaankin ottaa vähän rennommin. Ronjakin paneutui jo nukkumaan. Kohta se kuorsaa ja tassut vaan vipattaa kun se näkee unia villistä ja ihanasta labbis-tytöstä.