1248889741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä oli tänään treeneissä leikkimielinen BH-koe. Tuomarina toimi konkari Marita, joka on suorittanut Jessensä kanssa itsekkin kokeen. Kaikki ilmoittivat mitä aikovat tehdä, me esim. otettiin vain hihnassa seuraamisjakso sekä sitten liikkeestä maahanmenot ja paikallaanolot, mutta ei sitä kaavion osuutta, jossa seurataan ilman hihnaa. Todennäköisesti Ronja olisi saattanut seurata ilman hihnaa paremmin kuin hihnalla - näin vain monesti on - mutta siksi vain yksi osuus, koska Ronjalle se on jo tosi pitkä suoritus ja ajattelin, ettei lopu mielenkiinto kesken. Tässä BH-kokeessa oli palkkaaminen sallittu ja kun koira jätettiin yksin sai jokainen päättää minkä matkan päässä seisoo jne...

Parit arvottiin ja meidän pariksi tuli ystävämme Reiska-riiseni. Reiska oli ensin paikallamakuussa ja me suoritettiin muita osuuksia. Tässä vähän tuomarin pisteytyksiä (Maritalla oli oikein hienot oikeat arvostelulomakkeet, joka teki tästä kisasta vieläkin hienomman):

1. Kytkettynä seuraaminen HYVÄ 13 pistettä.

2. Vapaana seuraaminen HYVÄ 13 pistettä. (tästä tuli sama kuin edellisestä,koska meillä ei peritaatteessa ollut sitä vapaanaseuraamis-osuutta - tuomarin päätös)

3. Liikkeestä istuminen ERITTÄIN HYVÄ 9pistettä.

4. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo HYVÄ 8 pistettä.

5. Paikallaolo häiriön alaisena ERINOMAINEN 10 pistettä.

Yhteispisteet 53 eli jatkoon eli kaupunkiosuudelle päästiin.

*******************

Kohdasta 1 oli maksimipisteet 15, kohdasta 2 myös 15 pistettä, kohdasta 3  tuli parhaimmillaan 10 pistetta, kohdasta 4 tuli parhaimmillaan 10 pistettä ja 5 kohdasta myös 10 pistettä.

*******************

Seuraaminen sujui hyvin. Pikkuisen jätätti, varsinkin aina heti palkkauksen jälkeen. Palkkana pieniä kielenpaloja.  Rytminvaihdot sujui hyvin ja käännökset kanssa. Henkilöryhmä ok ja istui hienosti kun pysähdyi. Se taitaakin olla Ronjan vahvin juttu. Liikkeestä jäi istumaan suorastaan upeasti vaikka ollaan ehkä kerran kunnolla sitä harjoiteltu. Maahan meni liikkeestä myös kohtuu hyvin. Luoksetulo sujui lönkyttelemällä ja vähän innottomasti.

Paikallaanmakuu oli ok. En ollut puolessakaan välissä oikeasta matkasta. Käännyin välillä koiraan päin ja taas pois koirasta. Kävin palkkaamassa 4-6 kertaa koko aikana. Yhdellä kertaa aika pääsi venähtämään niin pitkäksi että koira nousi istumaan (vai peräti seisomaan), menin luokse ja pyysin maahan ja poistuin taas kauemmas.

*******************

Parimme Reiska pesi koko sakin. Valmista kamaa oikeaan kokeeseen. Reiska sai palkinnoksi luontoarvan ja lisäksi kaikki saivat palkinnoksi pari pikkupussia koiranruokaa sekä hienot avaimenperät. Mehän jäätiin Ronjan kanssa siis parilla pisteellä viimeiseksi. Mutta meillä oli mahtavat treenit ja kokeet. Ajateltiin pitää tälläiset leikki-BH:t joka kolmas viikko. KIITOS KAIKILLE  JA SUURI KUMARRUS TUOMARI-MARITALLE.