Eilen käytiin Ronjan kanssa koirapuistossa. Siellä oli yksi kiva kaveri, nuori dobermanniuros. Koirat painoivat tuhatta ja sataa yli -20 asteen pakkasessa. Tämän jälkeen ajettiin autolla vähän matkaa koirapuistosta eteenpäin pitkin Näsijärven rantaa. Viime viikolla oli kova myrsky ja tuuli muutaman päivän ja koko Näsijärvi jäätyi hurjasti paljon etuajassa. Lisäksi sen rantaan on ilmestynyt mitä omituisempia juttuja. Niin kaunista ja kummallista. Toivottavasti kuvien välityksellä edes jotain saa irti tunnelmasta.

Bikini-baarissa ei ollut ruuhkaa.

Oikealla näkyy Pispalan rinne ja siellä korkea haulitorni. Sieltä on siis tiputettu alas massaa joka on jäähtynyt matkalla alas ja näin tehty hauleja aseisiin, jos olen oikein käsittänyt. Aurinkokin pilkisteli vähän.

Kun järven selältä on tuullut todella kovaa ja pakkasta on ollut paljon, on vielä jäätymätön vesi jäätynyt samantien kun on tuuleen joutunut. Vesi on törmännyt oksiin ja jäätynyt sekunnissa. Pienet hennot puskan oksat, ovat saaneet jopa kymmenien senttien jää kuorrutuksen.

Kävelimme "aallonmurtajaa" pitkin ja keskelle sitä oli jäätynyt omituisia tappeja. Näissä oli sisällä pienenpieniä kasveja. Ne näyttivät nyt lähinnä muumeista tutuilta Hattiwateilta.

Aallonmurtajan rannoilta kohosi patukoita. Ihan samanlaisia kuin ne vaahtomuovipatukat, joita kesällä myytiin uimaleluiksi lapsille.

Maitohorsmakin on saanut ihan uudenlaisen ulkonäön. Suurin osa jääveistoksista oli todellakin niin kivikovia, ettei niitä saanut rikki millään.

Suurimmasta osasta kasveista, ei saanut edes selvää mikä kasvi oli kyseessä, kun jäätä saattoi olla kasvin päällä kymmeniä senttejä.

Osa näytti kokonaan ihan joltain muulta kuin kasveilta, olisiko tämä jokin jäätynyt toukka?

Tässä on sitten joukko jotain ulkoavaruuden olioita, jotka ovat juuri rannalle nousseet...

Ja sitten taas niitä tappeja. Korkeutta näillä tapeilla ainakin 60cm.

Aallonmurtajalta käveltiin sitten venesataman puolelle. Siellä oli kaikki kovin hiljaista. Ja kylmää.

Suurin osa veneistä oli ehditty nostaa ylös ennen aikaisen talven tuloa, mutta ei kaikkia.

Ne mitkä olivat veteen jääneet, tulevat siellä olemaan kevääseen saakka. Jää on niin kivikovaa, että sitä ei saa rikki millään. Se on vielä kasaantunut tuulen voimasta rannoille jopa metrin "kiviksi".

Nämä ovat oikeastaan sellaisia kuvia, ettei kamalasti keksi enää sanottavaa. Kaikki oli niin tajuttoman jäässä.

Tässä on jonkun laituri...

Niemen kärjessä kohosi yli 2m korkeuteen jääkummitusten joukko.

Myydään vene. Nouto aikaisintaan toukokuussa.

Ja perämoottorista sen verran, että ajamalla on vene tähän tuotu. Että joskus on toiminut ainakin. Tuskin enää. Kuvasta on ehkä vaikea hahmottaa mutta puolet veneestä on todellakin jäänyt jään alle.

Jotta tunnelma hieman kohoaisi, niin kaikki eivät ole kokeneet näin kamalaa kohtaloa. Toiset paistattelivat talviauringon säteissä nostettuna ylös puristavan jään syleilystä. Toiset ovat turvassa. Ja oikeasti, ne näyttävät suorastaan iloisilta. :)